Det började som en lugn fredagkväll, men slutade som nåt helt annat

Efter hemkomsten från skolan (igår) satte jag mig vid laptopen ett tag. Kände att dagens sista lektion - Religion med Berit, hade gjort hjärnjäveln lite lagom seg sådär, så jag förtjänade en lugn stund innan jag tänkte ta itu med pluggandet.
Någon timme senare var Tacosen färdig, och snäppet efter det kom Jokke och Elin och vi spelade Guitar Hero. Trötta och en aning leds ungefär två timmar efteråt bestämde vi oss för att sticka och kolla läget hos dansken. När vi kom in visade det sig att Freddi varit hemma och hämtat deras Guitar Hero, som de för övrigt just hade slagit igång, yäähy!
Som tur var fanns det många att prata med och tv-spelandet glömdes bort ganska fort. Det enda man hörde var det avlägsna knapprandet från gitarren.

Upptäckte efter en tid att det stod en flaska med blandsaft på bordet, en saft som jag aldrig smakat. Plockade fram glas och saften trillade ner i botten, varefter även väggarna fylldes. När jag skruvade igen korken på flaskan, det var då suget kom. SAATANA, jag vill ha viiiin!
Hemåt bar det. Hittade till min lycka en låda med vitt vin i kylskåpet. Tömde kartongen och sen sprang vi tillbaka till Nisse i regnet.
Fint vin var det. Någon Chardonnay med en giraff som uppenbarade sig på framsidan. Hade även hittat en gammal kladdkaka och någon chokladbit som jag tog med mig för åtgångens skull.
När vi fikat lite, och druckit en mindre mängd så fick någon (Freddi) idén att vi skulle äventyra oss bort till Nautanengruvorna i mörkret.
"Jåååå" sa jag
"Jomen visst far vi?"
"Jåååå"
"Ska vi det?"
"Jåååå"
"Ok, ska bara ringa ett samtal först sen åker vi" sa Freddi sekunden innan han försvann.
"Men nääääää?"

Ett tag efteråt hade vi i alla fall gett oss iväg (Jag, Tommy, Freddi, Micke, Jokke, Alle, Davve, Daniella och Elin). Vi åkte efter den skrynkliga vägen in mot Nautanen, där bilen slog i något jäävligt stor och håårt. EN BJÖÖÖÖRN! Nej, det var bara en sten. Då kunde vi inte köra längre så vi hoppade ut i den mörka regniga natten och började gå istället. Efter en halv km eller lite till upptäckte vi dock att vi var på väg åt fel håll, så vi var så illa tvungna att vända.
Tillbaka till bilarna!
Hoppade in och förarna tog oss någon annanstans. Ooooooj, en gruva! Dit går vi! Och så gick vi.
Det var mörkt i "grottan" och som tur var hade vi ficklampor med oss. Vi gick en bit, tills det tog stopp. Då fortsatte vi att gå. Efter en stund nådde vi fram till en dörr, och när Tommy började dra i den så ekade det i hela berget.
"Oj, det där lät inte bra" utbrast någon, och så fick alla förjävla bråttom.
10 sekunder senare var vi ute därifrån.
"Det är nog bäst att vi sticker till en annan gruva istället". Sagt och gjort, lite guppigt körande senare var vi framme vid nästa hållplats. Vi gick in även där genom det mörka geggiga hålet - som kallas ingång?
Vi proemenrade på en stund tills vi kom till en gång fylld av is. Det började klättras uppför isgången, och efter en stund vad halva truppen borta. Vi "som stod under balken", alltså vi som.. ja, höll i de överblivna ficklamporna, vi.. stod där under helt enkelt och väntade tills de andra skulle hitta tillbaka.
Till slut kom dem tillbaka och vi åkte in till Malmberget. Väl där kom vi på (Tommy, Daniella, Jag, Elin och Alle) att ingen hade någon som helst lust att stanna där, så vi åkte tillbaka till byn igen.
En Billys senare sov jag.

Väcktes imorse kl 10 "Hörruduru Sara, du måste sticka och vara barnvakt"
Morrr
Så nu sitter jag hos brorsan med yngsta brorssonen bredvid mig. Han letar efter gamla batterier, slår på kartonger, smäller ballonger, springer omkring med toarullar och.. Ja, han kanske bara har lite att göra.

Och jag som skulle börja med mitt "nya vettigt nyttiga liv" idag, så upptäckte jag att jag helt omedvetet tagit mig till ett kalas. God damn!


Jo förresten, ett gott råd; Gå inte på upptäcksfärd i skitiga grottor när det är becksvart (både ute och inne). Helst inte om du är så dum så du har en vit jacka på dig.

Kommentarer
Postat av: Annelie

Haha, jag hade vita byxor sist jag var i nautanen och det var inte heller någon höjdare :P


Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback