Det nalkas fredag

Har just släpat mig in från balkongen, där jag har spenderat de fem senaste timmarna. Så ofantligt skönt att sommaren äntligen börjar närma sig, och nu med stormsteg :) Fast man ska inte ropa hej..

Har försökt att dra ut på tiden så mycket som möjligt, men nu börjar klockan närma sig seent, så nu är det fysikplugg som gäller. Hade tänkt att jag skulle göra provet imorgon, så det gäller att lära sig alla forlmer och grejer då.
Denna skolvecka har annars varit lugn, om man bortser från gårdagens biologiprov. Fast det känns som att det inte är så mycket att oroa sig för :) Korta dagar (som innebär att man slutar kring kl tio) är inte ovälkomna :)
Innan sommarlovet återstår bara kemi- och matteprov innan man får frid (och så det där jädra morgondagens prov), så då ska jag njuta. Två veckor kvar nu, det ska jag väl orka genomlida :)

Hoppas på ännu finare väder imorgon, och ett stycke partyhumör + umgänge, så kan nog inte fredagen sluta bättre :)


Biologiplugg och bikiniränder

Både gårdagen och idag har det fokuserats helt och fullt på att plugga till morgondagens biologiprov.
Från att ha varit alldeles bakom flötet, kan jag nu allt om binnikemaskens och öronmanetens liv. Kan även skilja på rundmaskar och ringmaskar.
Har lärt mig att sådana saker som jag trott var växter, faktiskt är djur.

Visste ni att Sjöborren använder sina taggar som styltor? Det är ett smidigt sätt att ta sig fram över havsbottnen. 
Och att den fäller ut små sugproppar så att den får möjlighet att klättra uppför väggar? Den betar också sjögräs.

Det manliga hjuldjurets har inte någon tarmkanal, så de kan inte inta någon föda. Deras enda livsuppgift är att uppsöka honor och para sig. Meningslöst liv, med tanke på att det kvinnliga hjuldjuret kan föröka sig själv på egen hand - genom jungfrufödsel.


Idag har de riktiga sommrkänslorna börjat komma. Så fort jag kom hem från skolan åkte bikinin på, och jag belägrade mig i min sköna gröna fåtölj ute på balkongen, i full färd md att plocka fram läxorna. Har suttit ute nästan hela eftermiddagen, så lite färg har jag fått åtminstone :)
Hörde att det skulle bli bättre väder i mogron, så man får se och hoppas! Det kan ju knappt bli bättre än såhär :) Fortsätter det på det här viset så kommer det som återstår av snön att försvinna i ett nafs ju :) 

Nu bär det av mot sängen, där det ska pluggas tills jag somnar.

Gymmet nästa!

Eller ja, vi ska till Danne först och lämna däcken. Därefter blir det träning för hela slanten.
Ska nog hinna med lite simning också innan jag börjar :)

91

Till dig..

image94


 En mor finns med från början
 som källan till ditt liv,
 med kärleksfulla blickar
 hon följer varje kliv.

 Sen livets första måltid
 har hon låtit dig att smaka,
 hon ger dig av sin omsorg
 utan krav att få tillbaka.

 Hon tas så lätt förgiven
 som lindring av besvär,
 och sällan blir hon tackad
 och sedd för den hon är. 

 I livets alla skeden
 förblir hon dock densamma,
 din alldeles unika
 älskade och egna mamma.

 

 Mamma, ha nu det bra på mors dag! Älskar dig.

Produktiv Söndag

Så stod det i mitt horoskop. Idag är det mors dag och jag har ännu inte blivit kreativ och gjort ett kort åt henne. Nåväl, söndgen är lång.
Sitter och lyssnar på Laser - Det var en gång en fågel, vilket inte är speciellt ovanligt för tillfället, haha :)

Det dåliga vädret är ett faktum och nu sitter jag och bara önskar att det ska kika fram några solstrålar mellan molnen. Blåsten hade gärna fått ersättas med ett uns värme, och mina frusna fingrar med  lite bättre humör och ett brännbollsträ.

Positivt tänkande
är för övrigt något jag tänker ägna mig åt idag. Se allting fån den ljusa sidan, haha :) Det återstår att se hur länge min plan fungerar :P
Och det fungerar. Solens strålar har letat sig fram, om även bara för en stund :)
Idag är första dagen av mitt nya liv och nu ska jag sätta mig och skriva ner alla goda gärningar jag tänker genomföra. Haha, inte riktigt så. Ska i alla fall papegoja ner ett och annat vettigt som jag ska försöka att inte glömma bort :)
Ska nog ta med det där om att minst träna tre gånger i veckan, och att spela gitarr. Även det där med att äta nyttigare, och framförallt ta saker som de kommer.

Nobody want to see us together..

Jag vill inte längre. Nu är det slut!

Jag har blivit en annan person än den jag har varit, och förändrats till det sämre. Jag vill inte vara en sådan person som bara färre och färre tycker om. Jag vill vara den jag har varit förut - till en viss del. En som inte blir sämre behandlad än någon annan, och inte heller behandlar folk sämre än de förtjänar.
Försöker alltid att se det bästa hos människor, och lär mig tycka om de flesta på ett eller annat sätt. Det är inte ofta jag har förutfattade meningar om folk, utan ger de fleta en chans innan jag börjar dra slutsatser om den personen. Så har det inte varit på senaste tiden och jag kan ju säga att jag inte är nöjd med det jag åstadkommit.
Från och med nu ska jag försöa bli en bättre människa! Sarkastiske Assar kan dra åt skogen för nu är Sara på väg tillbaka. Måste bara hitta den rätta vägen.
 
Något som jag tycker är otroligt tråkigt är alla vänner man mist på grund av olika anledningar.
Vissa förändras så mycket att man inte ser något gemensamt med den människan längre. Man funkar liksom inte lika bra ihop som tidigare.
En del bara slutar höra av sig. Vänskapen liksom tynar bort.
Andra bara slutar prata med en utan anlednng.
Någon annan är falsk och står och ljuger en rakt upp i ansiktet, tills man blir leds och det atomatiskt leder till avslutat kontaktskap.

Tycker inte om att utestänga folk, och ger dem gärna en extra chans om de ber om en.
Jag vill inte vara den bittra, sarkastiska, långsinte, lille blå smurfen som behandlar någon illa i onödan.
Från och med nu ska jag bli någt utav det bättre och hoppas att de i min omgivning ska förstå, åtminstone litegrann, vad det är jag försöker åstadkomma.
Vill komma tillbaka och bli en del av det som fanns förut. Passa in i pusslet igen. Man ska ta vara på sina vänner - de är de viktigaste byggstenarna i livet.

Solen skiner..

.. och jag är på dåligt humör.

Först och främst för att morsan gnäller på mig att jag ska "städa mitt rum och vika alla kläder". Är så spyleds på att städa nu så det finns inte. Är det någon som vill gå in i mitt rum får de väl helt enkelt låta bli, vända om och i värsta fall.. hitta något intressantare ställe att besöka ;)
För de andra så finns det inte en människa i byn. Det betyder att jag måste roa mig själv hela denna lördag.
För det tredje vill jag ut ikväll och umgås med folk och bara ha kul. Tyvärr så ska de flesta på krogen. De som inte ska dit är förkylda så då finns det inga alternativ kvar.

Då kan man dra slutsatsen att jag blir ensam kvar i byn på självaste pingstafton, utan någon alls att umgås med medan alla andra är ute och roar sig. Bleeeh :P
Fast nu ska jag inte låta pessimistisk. Får ju sätta in mina linser om två timmar :F Gaaaah! Och vad ska jag gröa tills dess?

Ska sticka ner till syrran nu och se om det finns något roligare där, tjaråå :)

Det går till överdrift

- Det är det perfekta sättet att beskriva mina träningsvanor.
Vissa dagar rör jag inte på mig alls, medan andra dagar är späckade med träning. Denna fredag är ett utmärkt exempel.
Börjae lite oskyldigt med att spela Volleyboll på idrotten. Kl nio var det dags för svenska, som för övrigt var den sista lektionen jag hade idag.
Vid tio-tiden begav jag mig till gymmet för att byta om, varefter jag tog mig ut i löpspåret och körde lite löp- och intervallträning ugefär 2,5 km. När jag blivit varm och stigit in i träningslokalen igen, var det dags för styrketräning. Benen, armarna och magen fick en rejäl genomkörare.
När jag kom hem tittade jag några avsnitt av desperate Housewives, tills jag bestämde mig för att gå ut och springa intervaller. Efter att vi hållit på ett tag (jag och min systerdotter, vilken var den person som drog ut mig i tränngsvärlden), kom det en hel drös människor som skulle spela brännboll. Vi hängde på och ägnade några timmar åt det istället. När alla blivit leds på spelandet och stuckit hem fortsatte vi med våra intervaller.
Mitt i allt dök det upp mer folk, som vi bestämde oss för att fortsätta brännbllsspelandet med. 
Vi gav oss vid kl 23, vilket innebar att jag drog raggen runt byn eftersom det var ett tag sen sist - med snyggcykeln.Hade en del överskottsenergi över som jag behövde döda, så jag cyklade några km. 
Efter vägen mötte jag Alle och vi struttade(=fult ord) iväg på en promenad. Någon kilometer över halvmilen blev det. Nu är jag äntligen hemma och nyduschad. (Det visade sig att jag endast fått fyra vattenblåsor på fötterna under hela långa dagens håll-i-gång). Slängde i mig ett välförtjänt paket nudlar för en stund sedan, så nu är jag nöjd. Ska sätta mig framför TVn och vänta in John Blund.
Nattinatti!

Säger ju det. Överdrift! Det återstår att se om jag orkar röra mig imorgon.

Äntligen har mina paket med linser kommit, yeeah jag ser världen!

Äntligen färdigstädat!

Efterbilder:


Lyckan är obeskrivlig! Nu är jag fri från fångenskapen(städandet) i mitt rum. Det innebär även permission från dammtorkning, rensning och dammsugning - för ett par veckor i alla fall. (se tidigare inlägg; Den stora vår-rensningen är igång).
Resultatet blev bättre än innan kan jag ju säga, men det är fortfarande lite halvt om halvt sådär. Fast det gör inte mig något eftersom att jag satsar på lägenhet istället :) Så länge jag kan vistas i mitt rum utan att bli dammförgiftad eller få en chock och dö av alla onödiga prylar jag har samlat på mig i snart 18 år så klagar jag inte. Nu vill jag inte längre fly när jag kommer in i mitt rum :P Kul med lite omväxling :]
Måste dock inhandla något lite mindre 90-tal och schlänga en del saker ännu. För tillfället står det mesta bara och fyller ut hyllorna i väntan på något annat. Inte gör det något om det är lite bebisstyle. Det verkar ju funka det med ;)
Den provisoriska halsbands-galgen är det inte heller något fel på. Så länge de inte är ett enda stort trassel så är det inget problem. Måst dock införskaffa även en sådan.. sak.

Har hunnit med att sola idag också. Nu blir man inte lika bländad när man ser sin egen spegelbild ;)

Nu är det bara 20 dagar kvar till skolavslutningen, varav 13 skoldagar. Sen är det ledigt ända till dagen innan min 18-årsdag, hmpf. Fast då kommer ju inte allt vara dåligt i samband med skolstarten ;)
Ja jag är lycklig, ja jag är lyyycklig, ja jag är lycklig hela långa veckan uut :)

Nu ska jag ta mig en liten powernap och läsa ut min bok ooom jag orkar :)

Jääädrans!

Nu tror farsan att jag inte duger till någonting pga incidenten med grytan (se tidigare inlägg; Superkrafter och bränt vatten). Får inte ens närma mig tvättmaskinen!
Han kanske har rätt. Nu är det på tiden att jag går och sover.

Gamla bilder och skavsår



Idag sysslade vi med kräftdissektion på biologin. Det var intressant ;) Tyvärr så luktar jag ännu gammal fisk.
Det blev en del fotodokumentation, men väljer att inte lägga upp några bilder på den tragiska kräftan Bert i det här inlägget, med hänsyn till hans familj ;)

Sista lektionen slutade tolv, så jag och Jossan bestämde oss - i brist på annat - för att börja knalla hemåt. Vi hann nästan 1½ mil innan vi blev upplockade. Kändes skönt med en liten promenad, med tanke på att jag mest har suttit inne den resterande delen av dagen. Har lite skavsår, men det är sådant man får dras med :]
Suttit är förresten inte ett så väl valt ord. Först åt jag, sen blev jag sömnig - vilket i sin tur ledde till att jag slockande på soffan någon timme. Vid sex-tiden fortsatte jag med min vårstädning, som jag tänker bli färdig med senast imorgon. Nu är jag leds! Har hållit på en halv vecka och det vill aldrig bli klart, men till min glädje börjar det äntligen se ljusare ut :)

När jag satt som bäst och kollade igenom alla gamla foton hittade jag lite smått & gott :) T ex jag och Jossan på julafton en gång för länge sen + en hel del jag, haha.

Superkrafter och bränt vatten

skrivet kl: 01.36 (inatt). Gick dock ej att uppdatera då, så jag fick spara det till nu.
-
Nu har tisdagkvällen övergått till onsdag och jag sitter här med mina sedvanliga bekymmer.
Varför är det så? Hur kan det komma sig? Och sådär fortsätter det i all evinnerlighet.

Var på besök hos fröken Optiker igår. Det var riktigt speciellt roligt faktiskt. Först kollade jag synen (efter att jag svarat på alla tusen frågor).
"Nu kommer jag att sätta in et par linser i dina ögon så får du känna på känslan".
Ok, tänkte jag. Trodde att det bara var storleken som skulle bestämmas, men upptäckte till min förvåning att världen inte var suddig längre. Jag hade fått superbra syn!
"För att vänja dig lite får du gå till torget och tillbaka", sa optikern, och jag skuttade ut genom dörren. Helt otroooligt! Känslan var överväldigande. Den går inte att beskriva. Det kändes ungefär som att jag blivit en av alla dessa superhjältar, och min superkraft var världens bästa syn! Jag tror att jag aldrig har sett så bra :) Jag fullkomligt gick och strålade hela vägen till Domus och tillbaka.
När jag kommit in igen var det dags att kolla så att linserna satt bra, och sen fick jag jämföra olika glas och se vilken styrka jag behövde. Till sist var det dags att gå och träna på att ploppa inte och ut linserna i ögonen. Det gick finemang, så då bar det av hemåt.
Hela hemfärden satt jag och var alldeles fascinerad. Nu såg jag registreringsskyltarna på alla bilar+ människorna inuti, enstaka barr på träden och alla löv på lingonrisen. Det kändes som att vara född på nytt :P Vars har världen varit hela mitt liv? :)

Klev upp kl 6 imorse. Tänkte att det är bäst att man stiger upp lite tidigare ifall linserna skulle vilja böka. Tog det lungt till en början. Duschade och gjorde mig redo för skolan. Ca 40 minuter innan bussen gick, ställde jag mig framför spegeln och öppnade mina små linsförpackningar.
Efter tio minuter satt första linsen på plats.
Värre blev det tyvärr med den andra. Stod och tjorvade med den närmare tjugo minuter innan den ville hamna på sin bestämda plats. Till min förskräckelse  upptäckte jag att jag satt den ut-och-in, så den ville bara halka omkring i ögat. Några väl valda svordomar senare satt den äntligen där den skulle, och jag hade kanske 15 minuter på mig att fixa träningakläder, käka och kirra resten av prylarna som skulle med till skolan.
Jäktigt värre! Fortsatte att äta frukosten på busshållsplatsen.
Skola innehöll inte mer än vanligt. Eller ja, idrottslektionen plockades bort och ersattes av utställningen av treornas projektarbeten, annars var det inget speciellt.

Hemkommen och allmänt sliten fortsatte städandet i sin ringa takt, följd av ett gäng läxor. När de var avklarade återgick jag till dammtorkandet igen. Förhoppningsvis är jag färdig imorgon så jag slipper sova på soffan en natt till, haha :) Ikväll är tredje natten i köket. Inte föratt det gör något. Det är rätt mysigt att kolla tv tills man somnar :)
I alla fall så satt jag en gryta med vatten att koka, som jag skulle ha till att lägga örhängena i. Gick till mitt rum och stängde dörren medan jag väntade på vattnet, i vetskap om att mor och far somnat, så jag gissade att mitt musiklyssnande inte skulle vara vidare uppskattat. 
Tralalala, en halvtimme senare började jag tänka; Meen, väntade inte jag på någonting? SAATAN, VATTNET! 
Tog till ett språng. Hoppade över alla hinder som låg på golvet och öppnade dörren. I öppningen möttes jag av en påtaglig lukt av bränt, voj jädrans. På två sekunder var jag i köket, där jag träffade på en tom gryta som stod och brändes för fullt. När jag slagit av plattan och flyttat på grytan upplevde jag det som om grytan varit nära på att.. Brännas fast i plattan. Eller i alla fall sugits fast, på något underligt vis :P
Startade fläkten, med fortfarande lite skakiga ben. Strax efteråt kommer morsan;
"Varför luktar det bränt? Vad har du gjort?"
"Ehrm.."
Hon blev inte så glad när sanningen uppdagades för henne. Vadå, det var inte meningen att nästan hålla på och bränna upp huset. Jag lovar!
Typiskt. Måste hitta nåt knep att träna upp minnet på. Har läst att man måste äta mycketfett för att hålla hjärnan i trim. Då går inte utveklingen av närminnet åt fel håll :P

Nä nu börjar det vara dags för soffa=tv. Måste stiga upp en halvtimme tidigare denna morgon också, om jag ska hinna få linserna på plats innan skolan. Usch då!


Den stora vår-rensningen är igång

I samband med de nya inköpen från IKEA igår kändes en vår-rensning som ett vettigt alternativ. Började imorse och tjaaa, jag vet inte om jag kan säga att det är finare i mitt rum nu. Snarare tio gånger värre! Kan inte heller sova i min säng för tillfället eftersom att den är översvämmad av prylar.
Jag som tyckte att jag inte äger något alls, men ack så fel jag har. Så fort jag vaknar imorgon (idag) så blir det att börja röja, kasta, slänga, utrota och förinta det mesta. Har nämligen bestämt mig för ett nytt besök på IKEA snarast!

Som sagt, det är saker i princip överallt. Det gäller att inte bli slö till på morgnen, haha :) Har i alla fall fått upp gardinerna och de andra fyndigheterna. Eller ja, vad man nu ska kalla dem.
Tillbringar ingen mer tid i mitt rum annat än på nätterna, så skulle vilja få det lite snyggt så att man kanske kan ligga och slöa där också någon gång när vädret tillåter.

Synkontroll den 21 maj kl 14.00, nämen ojdå. Det blir nog ingen skola för mig denna måndag :) Börjar kl 12.20 med engelska, men ska jag hinna ta mig till Gällivare också efter det att jag förhoppningsvis har fått skjuts från byn kan det hända att jag måste stå över den :)
Fysiken ligger också lite illa till, men det återstår att se :]

Nu ska jag tillbringa tiden tills jag somnar i en komfortabel position på soffan framför något spännande TV-program. Jag lider inte!

http://www.dailiescountdown.se/c.aspx?ukey=30E0L0S0Z0K0B2C5E2M8G871Z1T
Nu är det inte ens tresiffrigt kvar :]

IKEA-besök i Haparanda

Hann sova två timmar igår natt innan det var dags att masa sig upp ur sängen och bege sig mot Haparanda och IKEA. Väl framme sprang vi igenom halva affären för att få oss något ätbart i restaurangen.
Efter kyckligsalladen bestämde jag, Johanna och Jessica oss för att börja med ett besök på Skopunkten. Nu skulle vi ut från affären igen, så vi började vårt skuttade genom affärens alla kringelvägar och letade efter genvägar för att kunna ta oss ut så fort som möjligt.
Från Skopunkten kom jag två par skor erfarnare. Båda för 298 kr, så det blev inte dyr shopping :)

image80image78


Äntligen var det dags att börja den riktiga upptäcksfärden på IKEA. Tror att vi spenderade upp emot 7 timmar i varornas lågor innan vi beslöt oss för att det var dags för hemfärd.
Dessa små godsaker fick jag med mig hem :)

image71




Nu är det dags för mig att plocka undan alla överflödigheter i mitt rum, och ersätta med nya. Det är verkligen dags för ett par nya gardiner!



Sjukt glad, men väldigt ont!

1, 2, 3, 4, 5 och 6 dagar fulla av ledighet :D
Eller ja, egentligen har jag inte varit ledig idag. Var dock tvungen att ligga kvar i sängen imorse eftersom att jag verkligen inte kunde förmå mig att ta mig upp därifrån. Den sjukt hemska magvärken började igår i skolan, och hade fortfarande inte släppt imorse så då tog jag beslutet att stanna hemma istället för att förpesta mina vänner (och mig själv) i skolan med mitt humör och min värk.
Äntligen (efter en hel del Ibumetin och en varm vetekudde) har jag släpat mig hit. Nu känns det inte så illa för tillfället. Får väl passa på att göra det bästa av situationen helt enkelt!

Sitter och försöker sätta ihop Da Vinci koden till en film, vilket verkar ha lyckats ganska bra :] Har en hel del andra filmer också som jag måste se, så idag är den perfekta dagen för att ligga och slötitta film och tycka lite synd om sig själv :) Har även planerat in ett stycke gitarrspelande, städande, Grey's Anatomy, Simpsons och förhoppningsvis en del umgänge idag, om orken finns. Möjligtvis också lite träning om kroppen tillåter.

På fredag tar jag partyhumöret med mig och sticker till civilisationen och söker efter andra kalasvilliga människor. Det är åtminstone det jag hade tänkt. Om det inte händer så att jag "onyktrar och har mig" så ligger träningen högt på denna långhelgs-lista.

Måndag blir det ingen skola för mig, yääähy, för då blir det synkontroll för hela slanten. Sorgligt värre? :)

Nåväl, nu ska jag slänga fram madrassen och leva mig in i filmernas värld. Da Vinci koden är en film jag velat se länge, så nu trotsar jag ödet och plockar fram täcke och kudde och bara njuter av stunden.


Sara har inget att göööra

En liten byrett och en pipett, en pistill och så lite till.
Tar fram brännaren, och bredvid mig står en trosbekännare.
Det blir hett, och inget har ännu gått snett.
Tar fram en bägare och nu kom det en jägare.
Han har varit hungrig länge, för han har bara fått könsumgänge.
Jakten hann han inte med, när denna kvinna som var en smed, honom satt och.. tillverkade en sked.
Nu står han här och hänger och klänger, i hopp om att slippa vara hungrig längre.
Stativet och hållaren åker fram, såsom också jägarens balsam.
"Krydda med det här, det gillar Pierre"
Balsamet åker i, tillsammans med en näve benfri Corcodlie Dundee.
Och så lite fenolftalin, så blir maträtten fin.
Det sista som behövs är en provsmakare, som i detta fall är krukmakare.
Följer du det här regelrätt, kommer du att ha tillverkat ett ljuvligt grillspett.
Detta har jag kokat ihop sjäv, tradelidadelej!


Har fått otroooligt mycket gjort idag. Städat halva huset imorse innan skolan.
Efter sista lektionen bar det av hemåt igen, där svenskaläxan låg och väntade bestämt på mig framför datorn. Tog itu med den innan pannkakan var färdig. När en liten del av kvällen hade förflutit till middagen så var det dags för några avsnitt Desperate Housewives och senaste avsnittet av One tree hill. Äntligen har jag hunnit ikapp, så nu måste jag bara vänta på nästa del :P (Har ju tränat mina öron inför morgondagens nationella prov -Engelska listening ;) Kan vi ju säga i alla fall.
Nu sitter jag och lyssnar på min lilla trevliga mobiltelefon. Den matar ut ljud som låter som något som som som som Drängarna-Raggare, typ :P

Nåväl, har ändå inget vettigt att skriva, så jag sticker härifråån =)

Helgdravabred.

Blir aldrig leds på det där ordet :)
Trots min ovanligt långa helg har jag inte hunnit med annat än att träna och sitta bänkad framför olika serier. De här dagarna har jag hunnit igenom nästan en hel säsong av OTH! Helt sanslöst. Har nästan lite ångest :P
Imorgon - eller snarare om en minut  - är det måndag igen. Det känns nästan lite tragiskt, men sovmorgonen till 13.35 är inte ovälkommen :)
Onsdag kl 13.00 får man helg igen. Då blir det utgång för hela slanten! Har inte varit ut på (hela) två veckor, så nu ska jag ut och vara social och rolig :) Snart är det sommarlov, och i slutet av augusti så nalkas det 18-årsdag :) Kan nästan inte vänta till ledigheten :) troligtvis blir det arbete också, så man får skrapa ihop lite pengar på det viset.
Festivalerna, umgänget, och sommarens alla andra erbjudanden, oj vad jag längar! 24 skoldagar kvar. Det borde man väl klara.

Fingrarna börjar äntligen tina upp igen och inta den naturliga fingerfärgen. Har promenerat omkring 1,5 mil idag, och här uppe i Lappland är det inte speciell ovanligt med kyla, så det gäller att bita ihop och vara glad att man inte är gjord av socker :) Sen är det bara att man knallar på. Har ju hört att vi här uppe i kylan förbränner mer än dem i södra Sverige ;) Fast det är ingen märkbar skillnad, tyvärr :(

Ögonen börjar känna sig mindra pigga nu så det blir nog sängen nästa.
Bonne nuit


Heelg :)

Den här veckan har gåt otroligt fort och nu har man helg :) Passade på att sova några timmar efter skolan så nu är jag på G igen!  Frågan är bara vad man ska göra..
Gå och glo semifinalen av Eurovision song contest med morsan? Njeee
Kolla några avsnitt One tree hill? Naaaaae, har nästan blivit lite leds. Tredje säsongen var aktiskt inte såå bra. Vet inte ens vilket avsnitt jag är på längre.
Äta plättar? Jaaaah :D

Plättarna var slut :(


Torrfläckar = små lövfällande japaner.

Jajjemen. Återigen när jag var ute och promenerade fick jag svar på några av mina funderingar.

Dagens fundering: Vad är egentligen en torrfläck?
Svar: En ovanligt liten Japan med stora röda öron och randig navelsträng som råkat hamna på din arm och förtorkat, sprungit färdigt, tappat alla sina löv, eller vadhelst man än vill kalla det.

Hur bildas då den här torrfläcken?
Svar:
Den ovanligt lilla Japanen med stora röda öron och randig navelsträng råkade hamna på din arm (alldeles invid armvecket), där han blev mycket rädd. När du upptäckte honom var han bara en liten blöt fläck med stora röda öron och randig navelsträng, som torkat. Därav namnet torrfläck.

Hur visste vi då att det var en Japan?
Svar:
De kännetecknande stora röda öronen och den randiga navelsträngen. På endast den blöta fläcken kan det vara svårt att avgöra.

Allt detta kom jag fram till idag med hjälp av tre andra svartklädingar. Detta gjorde vi genom att ta oss in i en trasig stegräknare som vi hittat efter vägen.

Lördagens dravabred

Gillar det där ordet, dravabred. Förknippar det med den 7e mars, en riktigt bra dag :)

Har provat mina nya färgade linser idag. Lyckades få in den ena i ögat efter en väldig massa ansträngning, bara för att just efteråt upptäcka att den var för stor. Nåväl, snart får jag mina riktiga linser så att jag kan börja se ordentligt igen :) Den dagen välkomnar jag stort :P
Har även köpt en plopp som jag sitter och tjuvsmakar på lite nu och då. Egentligen var det väl tänkt att jag skulle spara den till senare, men det lär ju inte hålla :P
Tänkte ge mig i kast och kolla några avsnitt av One tree hill nu, men eftersom att vi har fått massor av nya kanaler kanske jag slänger mig ner framför TVn istället - i väntan på att min matkoma ska dunsta. När den stunden är kommen bär det av ut efter tjotti-vägen och springa lite intervaller (om jag inte glömmer bort det) eller söndra ved.
Vad kan man annars säga om den här lördagen? Alldeles för händelselöst. Var och körde med volvon en sväng i kullen och i Tjotti. Övade mig på att inte köra på alla små stackare till barn som cyklar omkring på vägen.
Usch var jag är trött. Kan det ha att göra med att jag bara sovit 11 timar inatt? :P haha.

Nu ska jag ligga och zappa mellan kanalerna tills min kära far ropar ut mig. Då är det bara att ta på sig skogshuggar-kläderna och sticka ner i backen och klyva ved. (hellre det än att diska)

Totalt kaos.

Jag känner mig helt upp-och-ner-och-in-och-ut-vänd. Fattar ingenting. Sedan när har jag börjat skolka från skolan för att dricka öl och vinglögg + göra hål i öronen? Ja, sen igår. Men varför?
Kan vara all den ångest jag har över diverse sakersom jag går och släpar runt på. Det blir bara tyngre och tyngre och ibland måste man bara stanna, vila, tänka och.. skita i allt annat.
Gårdagen var rätt trevlig ändå. Glömde bort alla mia bekymmer för en stund och bara njöt av tillvaron :)
Nu när jag sitter hemma framför datorn så börjar alla tankar fara omkring som ett enda oigenkännligt virrvarr sådär som vanligt. VARFÖR måste man alltid komma på att göra de dummaste sakerna? Skrev nationellt prov i engelska idag (writing). Ämnet var temptations, och ja, jag tog ch kluddade ner rätt mycket av mina egna erfarenheter. Efter den där en och en halv timmans skrivande upptäckte jag, inte till min lycka, att nästa lektion först skulle börja omkring 4 timmar senare, (kom just på varför jag brukar sticka hem från skolan). Nåväl. Hade prov i datakunskap så jag stannadepå skolan. Satt och satt och satt och satt och.. satt lite till. Får jag inte lägenhet snart hoppar jag över skolan helt och hållet. Förhoppningsvis hinner jag få betyg i alla ämnena. Det är ju faktiskt hela sex skolveckor kvar :(

Skola, skola, skola.. Det är det ens hela tillvaro handlar om. Skola. Nu tänker jag inte förstöra min fredag eftermiddag genom att ara tänk på skolan, nej nej.

Nu bär det av mot sängen. Ska nog läsa och sen sova en timme eller två, med tanke på den sömn jag inte fick inatt. Eftersom att jag inte tilläts inta sovande position på höger kroppshalva, stördes min sömn något enormt. (Orsaken till detta är se två hål jag gjorde i högra örat igår. Vackert, jajjemen :)

Nedräknaren :)
http://www.dailiescountdown.se/c.aspx?ukey=30E0L0S0Z0K0B2C5E2M8G871Z1T


Varför man inte ska gå på stan med en onykter Julia:
J: "Jag ska gå på Hot Stuff och fråga vad det kostar att göra hål i naveln"
jag: "Ok, följer väl med"
J: "Vad kostar det att göra hål i naveln?"
Svar från kassan: "450 kr"
J: "Okej, då vill jag ha tre"
Kassan: "Hur menar du då?"
J: "Men två på sidorna och en under. Måste man boka tid?"
Kassan: "Neeej, nog går det bra att göra i alla fall"
J: "Då vill jag göra på en gång"
K: "På en gång?"
J: "Jajjemen"
jag: "Men Julia, ska vi inte gå på Domus först?"
J: "Nämen jag ska göra hål i naveln"
jag: "Men ska vi inte gå på Domus först? Vi kan ju gå tillbaka hit sen? (eller så inte)"
J: "Jaja"

Hon gick aldrig tillbaka. Nu är hon i Finland, nykter ännu (tror jag?) och kommer först hem på Söndag. Även hon bytte uppfattning om det där med hålen efter tillnyktrandet.