Första arbetsdagen avklarad

Jag bloggar som aldrig förr, haha.

Har avverkat första arbetsdagen idag. De gamla skruttarna är rätt charmiga och arbetskamraterna likaså, så det kommer nog inte bli något problem att trivas :) Tror dock inte att jag kommer jobba på något äldreboende fler gånger i mitt liv. Blir jag kvar här i Gällivare kommun kommer jag nog att fästa mina rötter  LKAB. Det är ett fint företag :)

Nu väntar en hel del städning och berget med disk ska också tas itu med. Sluta stör!
Nämen, får väl ha lite bråttom så jag hinner sova ikväll med. Måste upp tidigt på morgonen.

Måndag

Nu har Söndagen övergått i Måndag och jag vill inte alls gå och sova. Är inte nog trött. Och sen är det massor av andra anledningar som bara säger emot mig hela tiden.
Nåväl, hoppas det blir trevligt på jobbet idag. Hinner ju sova några timmar ändå om jag går och lägger mig snart :)

Vet inte riktigt.. alls.. vad som händer.. Åh nej, nu kommer morsan och hon är inte glad!


Oj är helt borta märkte jag. Det är inte alls måndag idag, det har ju blivit Tisdag nu.
Jaah, nu är myggan död :)

Bara mitt i allt så tog ledigheten slut

Jo. Väcktes av morsan strax efter tolv;
"De ringer från kommunen om jobb. Du måste komma"
Lyssnade lite vad tanten i andra sifdan luren sa och skrev upp det på ett papper. När jag piggnat till och börjat leva lite småt igen läste jag lappen och jag ska tydligen infinna mig på Enen imorgon kl 8.
Jaaja, jag har ändå inget bättre för mig att spendera dagarna på. Tiden går antingen åt till att ligga i sängen eller sitta här. Jag som hade räknat med att vara ledig i sommar.
Fast å andra sidan är det ju aldrig fel med lite extra pengar i fickan :)

Somnade kring sju-tiden imorse så jag är nyfiken på att se hur det kommer gå att stiga upp just efter sex imorgon, haha. Nåväl, då får jag väl ordning på dygnsrytmen igen :)

Sitter och är lite deprimerad över att det är sista lediga dagen, men det hör liksom ill.
Nu sticker jag i duschen och sedan ska jag passa på att sticka till brorsan en sväng. Måste ju se till att sysselsätta mig så mycket jag kan de här sista timmarna.

Saknar käppen

Sen kväll eller tidig morgon?

Ja jag vet inte riktigt var man ska kalla det. Min dygn-vändning går inte alls åt rätt håll längre.. Så fort man kom hem från semestern så gck det åt skogen igen. Men det är väl så det ska vara kanske :)
Spela roll vilken tid på dygnet man har trevligt, det funkar nog lika bra när det än är :) Som jag brukar säga..
.. passa på att köpa en diskmaskin medans du kan!
Har ingen aning om vart det där kom ifrån.

Nu känner jag att jag börjar bli lite småtrött igen och då är det inte bra att blogga. Märker ju redan hur de kommer sluta :) Nåväl. Kan väl passa på att berätta om resan nu när jag ändå kommer ihåg.
Jo det var fint (när det inte var dåligt). Och ganska trevlgt - ibland. Bra vägar att springa efter - på vissa ställen, en upplevelse att åka bil - om man aldrig har gjort det förr, och säkert kul att gå i djurparken (om man inte är allegisk för björnar). Sarkasmen flödar. Nu är det bäst jag byter ämne :)

Imorgon ska jag träna.

Klart slut

Åh nej, inte igen!

Jag som hade vänt på dygnet så fint. Tänkte gå och sova redan vid nio-tiden (igår kväll), men något gick snett och fortfarande är jag vaken.
Ditt fel.
Förhoppningsvis går inte allt åt käppens håll ;P

God natt, eller ska jag säga god morgon?

Tyyypiskt.

Hoff, äntligen hemma

Ska jag skriva något om semestern kommer det bara bli gnälligt, så jag väntar till imorgon.

Skoterkörning på vattnet och försenad semester

  

Gårdagen var hur tevlig som helst. Det kunde inte bli bättre :) Vi kom lite sent till stranden och vattenplaningen med skotrarna. Det gjorde inte dess mer för alla hde inte ens börjat köra. Hakkas, Fresho, Nyström och Tobbi var de fyra som lekte på sjön. Fick i alla fall några bilder som gick att publicera här :)
Med låtar som Rivstart, världens bästa jävla fest, Kalla mig, fast car och många fler gick vi in till Nisse där det pratades, dracks och filmerna vi fått ihop visades i ett smockfullt vardagsrum.
Senare på kvällen blev det en omgång till med skorarna runt holmarna, varefter ett gäng (inklusive vi) stack och bastade. För skoteråkarna och andra (mindre välklädda personer) var det välkommet med en värmande bastu. Själv stod jag över, och satt och pratade och tjoade utanför medan vi väntade.
Före kl 1 satt vi i Nisses kök igen och samtalade och lyssnade på musik. Där blev vi kvar tills klockan var närmare sju innan vissa av oss stapplade hem, haha :) De kvarvarande ockuperade soffor, fåtöljer och golv hos dansken.

En liten morgonpromenad till vändplan och tillbaka satt väl på sin plats, och just hemkommen bunkrade jag upp med kvällen-innan-tacosen och slog på TVn för att kika barnprogram. Grattade farsan på födelseagen. (Han ste upp ungefär vid samma tidpunkt som jag kom hem). 
Så fort maten hade slunkit ner i magen dröjde det inte många sekunder innan jag sov. Kökssoffan är fin ibland:) Eftersom att Mia intagit min säng så hade jag inte direkt några andra val. Tur att den är skön, och med TVn vrålande (ganska tyst dock), somnar man som ett barn och vaknar inte förrän efter att antal timmar.
Hade, till min lycka, hört mig för innan jag gick och sov, och det visade sig att vi skulle vänta en dag till innan vi reser iväg, yäähy!

Har tillbringat den största delen av dagssidan sovande, antingen i kökssoffan eller fåtöljen i vardagsrummet. Steg bara upp för att äta, och få känslan av att hålla öppet ögonen. Vid 19-tiden slog jagoch Mia igång ett gäng med Mr. Bean (som jag sov till).
Halv tio var vi leds på att sitta still, men pgs av det förfärliga väret funderade vi inte ens på att gå ut - ända tills jag förde det på tal. Vi knallade genom regn och rusk till dammen och tillbaka, vilket är det längsta jag har gått på envecka med tanke på att jag fortfarade är en aning förkyld. 1 mils promenad satt finfint, och när vi kom in igen var det macka och Oboy som gällde. Efter det stack vi till Jocke och fortsatte attkolla Mr. Bean och även en del Fear Factor som var på TV.
Vet inte riktigt vad jag har sysslat med ända sn jag kom hem, förutom att ladda ner, sätta ihop och bränna filmer. Ätit har jag också hunnit med mellan varven. Nu börjar det dock luta mig sängdags (soffdags för mig). Ett stycke TV
skulle inte heller sitta på fel plats :) Undrar var det är för program såhär dags? :)
Idag fungerar det inte att sova för länge eftersom att jag måste hinna med en del packande och städande innan vi åker iväg.

God natt! Eller ska jag säga god morgon?

Sista fredagen

Med en kurrande mage, trötta ögon, något ont i halsen och musiken pumpande ur de fjesiga högtalarna på laptopen, känner jag att jag bara vill.. Jag vet inte vad jag vill.
Håller på att packa och städa som aldrig förr. Nåväl, jag har ingen annan än mig själv att skylla för min lathet.

Somnade kring 7:30 imorse. Med 28 grader inomhus är det inte den allra lättaste utmaningen att falla i sömn. Halv tio vaknade jag igen, med grusiga ögon och ont i huvudet. Jag hade haft en mardröm. Något av det konstigaste jag någonsin drömt tror jag. Lyckades på något sätt sammanfatta innehållet i den.
Den handlade om.. äääh, min engelskalärare skulle ta livet av mig pga av någon anledning. Tror det var för att jag hade ätit hennes muffins. Någon annan orsak fanns det nog också, men den har jag glömt bort. Så det blev ett jäkligt springande i slottskorridorena (det var fest och jag var.. tydligen på fel ställe vid fel tidpunkt). Fast som tur var hade jag snott den onda drottningens "känslonäsduk". Utan den grät hon bara och kunde inte hålla på med massa onda ting. 
Det var ändå ganska spännande, men vaknade innan jag hade drömt färdigt så jag vet inte hur det slutade.

Farsan hade nu stigit upp så jag insåg ganska fort att jag inte skulle få någon som helst sömn ifall att jag inte begav mig bort från kökssoffan snarast. Till min glädje blåste det svalt i mitt rum när jag kommit innanför dörren, så jag slängde mig på sängen och somnade på en gång.
Det råkar vara så att jag har morgonsolen (cirkus kl 2-5 på morgonen) mot mitt fönster vareviga dag. Nu hade dock solen hunnit försvinna och en skön blåst letade sig in genom fönsterluckan. Somnade genast, och sov som ett barn fram till klockan 13.

Svenskan är inte den allra bästa just nu, tack vare stressen och tjoet och tjimmet.
Nu är jag huuuungrig! Snart kommer Mia och innan dess måste jag ha hunnit packa litegrann. Bäst man sätter fart, för imorgon bär det av :)
Är dock tveksam till om jag har någon lust att följa med. Eller jag vill ju, men samtidigt hade det inte varit fel att stanna hemma. Som en kompis sa; "1 vecka hade funkat.. men inte 2"

Nuuu ska jag inte tjura. Ska vara glad som en pingvin och låtsas att jag inte aaaalls börjar tappa humöret på grund av min hunger och packa som en.. som ingen har sett förr.
Kvällens maträtt är Tacos, och den som väntar på något gott väntar aldrig för länge brukar man ju säga. Så jag får väl bita ihop och vara lycklig ändå :)

Min nya kompis, han heter laptop

Är så otroligt nöjd nu när min nya kompis laptopen har flyttat in i mitt rum. Nu kan jag lyssna musik på annat än telefonen (dooh), surfa på internet (yäähy) OCH ligga ner och ta det lugnt samtidigt!! Hihi, så gårdagenskvällen/natten/morgonen ägnade jag åt bl a virussökning och defragmentering av min nya kärlek. Den är lagom seg, men ändå bättre efter att jag dragit en liten genomkörare av den :)
Får skicka den till Lasse sedan, han fixar!

Har satt in en hel del sköna låtar, så nu sitter jag och dödar mygg och bara njuter av kvällen :)

Nu (faktiskt) har torsdagen övergått i fredag och innebär att det inte är länge kvar till biltrippen vi ska göra till Tyskland och Österrike. Är dock nyfiken på om vi kommer klara det så pass långt :) Mor och far har i alla fall hämtat en GPS till bilen igår, så förhoppningsvis ska det gå något sånär smärtfritt :)

Idag (fredag) ska jag ägna den mesta av min jättdyrbara tid till att packa, hjälpa morsan att städa, umgås med Mia och troligtvis kolla lite vattenplaning på sjön också, om grapparna kommer och ska köra.
 
Har tömt min telefon på massa skitmusik så nu kan jag fota lite under resan :) Hittade även min kääära kamerasladd i förrgår, så nu kan jag tömma mackapären på bilder och även packa ner den i väskan, och göra mig redo :)
 

Åååååh, jag som hade en sådan inlevelse!

Igår klottrade jag ner världens längsta och inlevelseerikaste inlägg om en mjölfjäril och min kamerasladd. Upptäckte dock till min förskräckelse att det inte publicerades.. Det bara försvann :( Så nu har jag tappat lusten för att skriva. Har ingen som helst motivation nu :)
image121
Måste bara göra ett litet test som jag hittade i en kompis blogg, haha. Alltid lika skoj :)
-
skriv ditt namn med lillfingret: sara

skriv ditt namn med armbågen: sara

skriv ditt namn med pannan: 23we4r5 (typiskt)

skriv ditt namn med foten: sara

skriv ditt namn med näsan: sra
-
nåväl, något sånär gick det väl ändå :)


Gällivare marknad - det är grejjor

Är inte missnöjd alls på helgen. Bara lite tråkigt med den kinkiga vakten, haha :D