Linus på linjen, singstar och semlor

Snart har halva skolveckan gått igen, woopiyeyy :)

Ärad vare fettisdagen :) Idag behöver man inte ens ha liiite dåligt samvete över att man vräker i sig semlor. Råkade övertala pappsen (vilket inte var så svårt) att köpa 6 st semlor när vi var på Coop. Ja vadå, jag var ju sugen dååå. Det är väl inte mitt fel att det där suget har försvunnit nu (:P)

De första 5 ½ timmarna av dagen har jag tillbringat i skolan. Den bestod (om jag ska sammanfatta den lite fint) av; ägglukt, derivator, Nazi goreng och badminton. 
Eller kan jag kalla det för badminton? Det var snarare en Sonic-version av intervallträningsbadminton, typ. Tror jag just har kommit på en egen sport? :) (I alla fall namnet. Själva sporten hjälptes jag och Julia åt med, att skapa).

Efter det vad det dags att bege sig till Kiruna för att hämta morsans nya bil. En Mazda 6. Traalala.

När vi ändå var där så passade vi på att käka på Frasses och införskaffa ett Playstation 2 + singstar (så hysteriskt roligt) =)
Vid sju-tiden, när vi var på väg hem, ringde syrran och tyckte att vi kunde komma dit och käka semlor, och ja, varför inte? Någon timme senare var, i alla fall jag, nöjd efter några koppar kaffe + hembakta semlor med vaniljkräm och grädde (och mandelmassa för den som ville).
Inom loppet av en halvtimme hade vi lyckats komma hem därifrån, packa upp, fixa ihop playstationet och til och med lyckats öppna den barn+förldrasäkra förpackningen till Singstar:et(?) och börjat sjunga. Wihi :)

När de flesta blivit leds på att sjunga (eller helt enkelt för trötta) så spenderade jag min överblivande tid (som egentligen inte allt är överblivande, eftersom att jag måste läsa ut min engelskabok ikväll. Fast det är ju lugnt iofs, för det är bara 63 sidor kvar, sen FINITO :)
Jaja, åter till ämnet. Mitt tangentbord fungerar inget vidare. Det hoppar över bokstäver och gör lite som det vill. Och det är ingen undanflykt jag har bara för att jag är dålig på svenska, för det är faktiskt sant. Skit-tangentbord :( Vill ha ett nytt snarast!
Ok, Linus på linjen var det ja. Det är honom jag har utnyttjat som tids-ihjäl-slagare nu de här senaste.. 50 minuterna (fast har ju ägnat en del av den tiden till att skriva blogg också). Httade massa små superhärliga filmer på You tube me honom. Han är fin han :)

Nåväl, nu måste jag ta mig i kragen och läsa min bok. Imorgon ska jag på kalas så då hinner jag inte, för då kommer nog tårtan ta upp min tid =)

Den här dagen som började så bra..

..verkar fortsätta i samma bana :)
Har varit ovanligt, och otroligt, glad hela dagen :)

Måndag v.8:
Dagen började lite fint med sovmorgon till halv två. Var visserligen tvungen att stiga upp halv åtta för att vara barnvakt, men det var inget som bekymrade mig. Vid tio-tiden slängde jag och Jesper på en film, Myr mobbaren. Egentligen skulle jag bara agera sällskap och läsa min engelskabok under tiden det var filmtajm. Det gick inget vidare, för så fort rullen började så var jag såld. Så bra film :)
Alla de där timmarna jag hade tänkt ägna åt min kära.. (faktiskt jättetråkiga) bok bara försvann. Två sidor var det enda jag lyckades läsa. 
Hade skola i två och en halv timma, och efter fösta lektionen kunde inte mitt humör vara bättre. Jag (nästan) bokstavligt talat skuttade till fysiken, för tänk vad roligt att få träffa Carola igen efter helgen (:F) Men till och med det var jag glad för. Nu skulle ingenting få förstöra min dag.
Det gjorde det inte heller. (För en liten stund sedan satt jag dock och var sådär superpessmistisk och tyckte att mitt liv inte var värt. Inte idag). Känds inte mer än rätt att skriva ner allt i bloggen, och tro det eller ej, men det funkade, och nu känns allting mycket mycket bättre. Att det kan hjälpa så bra att bara få skriva ner allt det där dåliga man sitter och tänker på. Nu har jag lagt alla de dumma tankarna åt sidan, suddat ut det onödiga, och ägnar mig nu åt att tänka på sådant som får en att börja må bra istället. För varför sitta och gräma sig och älta över det man bara börjar må dåligt av?

Vad är det för saker som är så bra att tänka på då?
Jo, t ex  kompisarna, Det är dem som förgyller dagen, (och de finns i alla olika sorter och storlekar ;) Riktiga stöttepelare. Skulle man klara sig utan sådana? Knappast. Skulle ju ha gått under för längesen :) 



Och helgen då? Den har varit alldeles fullkomligt, helt jätteotroligt superbra. Bästa fredag-lördag-söndag hittils år 2007 :) Umgänget, stämningen, människorna, (ja tll och med bussresan hem från Kiruna) är något jag kommer minnas och tänka tillbaka på med ett leende på läpparna. Det kunde inte ha blivit mer perfekt! Haha, det är inte alltid det låter bra det man skriver, men det är precis så det känns, så då kladdar jag ner det :) Så härligt bra:)
Men det är inte bara de stora stunderna som räknas. Även de små tillfällena, då man får sitta och snacka skit och bara vara allmänt.. sådär härligt onormal, behövs för att man ska må bra. Som gårdagen :) Sådana saker gör en glad. Att bara få prata av sig. lyssna musik, tänka tillbaka, snacka gamla minnen (och göra diverse webtester), haha =) Det sätter lite extra krydda på tillvaron.




Vännerna är familjen vi själva väljer.
De roliga stunderna, det är dem vi minns.
För vem kommer inte ihåg den där gången när Davve skulle göra eld och var tvungen att hugga ner de enda trädet som fanns på hela berget? Eller de där andra gångerna (som inte jag kommer ihåg). Hah, nämen det är minnen :) Sådana minnen som man inte skulle klara av att göra ensam. Det behövs andra också för att kunna skapa de minnesvärda stunderna :)
Tycker att det mesta jag har skrivit är goja, och med tanke på hur länge jag har suttit och skrvit det här inlägget, och så många gånger som jag har ändrat och skrivt, och suddat, och skrivit nytt, ja då är det inte konstigt om det bara blir skumt och osammanhängande,
men lika glad för det är jag, men gladast är nog räven :)


Det är bättre att ångra något man gjort, än att ångra något man inte gjort :)

Faan vad niiice

Morgondagens horoskop:

Kärlek

Kärleken spirar idag och du bör absolut försöka ta tillvara dagen på bästa sätt. Om du söker en partner så skall du inte sitta hemma.

Får väl bara hoppas att det stämmer, och så kan kanske Alla hjärtans dag 2007 bli någonting minnesvärt och roligt ändå =) fast vem har sagt att det inte kan bli det även om det inte händer så, iofs? :)
Nåväl.. Löst lite Sudoku och nu ska jag nog läsa min engelskabok ett tag. Räknat ut att jag måste läsa 20.44444 sidor om dagen om jag ska hinna bli färdig tills vi ska recensera, så det är väl lika att man sätter igång. Kanske blir en liten slummer där också. Eller frågan kan nog formuleras såhär: Hur länge orkar jag vara vaken? Det lär ju inte bli så länge så att jag hinner läst färdigt det jag ska, men faktiskt så är det meningen att man ska vila ungefär en halvtimma om dagen. Det vet jag!
Jag kan ju alltid fortsätta efteråt =) Dagen är låååång ju :)
Fysiken är också något jag måste ta itu med, men det blir senare :)

Adjö


Kuuuul =P

1. Ställ in musikspelaren eller mp3:n på "shuffle"
2. Tryck framåt efter varje fråga
3. Använd låttiteln som svar till varje fråga om ditt liv (även om den inte verkar logisk)
FUSKA INTE!!!

· kommer det att ordna sig? A point of view
· hur mår du idag? Sweating bullets
· hur ser dina vänner på dig? Unwritten
· kommer du att gifta dig? Dubi dam dam
· vilken är din bästa väns signaturmelodi? Holiday
· vilken är ditt livs historia? Hanging by a moment
· hur var det på högstadiet? Let you down
· hur kan du komma framåt i livet? Life
· vad är det bästa med dina vänner? Don’t cry
· hur kommer kvällen att bli? Mr Bigstuff
· hur kommer helgen att bli? Här kommer sommaren
· vilken sång beskriver dig bäst? Sommarnatt
· hur kan man beskriva dina mor- eller farföräldrar? Fever for the Flava
· hur går det med ditt liv? Lime in the coconut
· vilken låt kommer att spelas på din begravning? Get the party started
· hur ser omvärlden på dig? I’m your angel
· kommer du få ett lyckligt liv? One last breath
· vad tycker dina vänner om dig på riktigt? Vattenslang
· finns det någon som är tänd på dig i hemlighet? My immortal
· hur kan du göra dig själv lycklig? You’re all I have
· vad ska du göra med ditt liv? Long as I can see the light

· kommer du någonsin att få barn? Scream

Ännu en måndag i skolan = avklarad. Det betyder att det snart är helg =) Hoppas det blir enligt planerna på fredag då. Det stod ju faktiskt i horoskopet att den nu planerande resan kommer bli av :) haha :P

Dagen har varit rätt lugn ändå. Morgonen inleddes med teorilektion, tätt följt av ett (av alla mina rutinmässiiga) besök på gymet.
Därefter hade vi första engelskalektionen på två veckor, (sicken lycka när man fick slippa). Jag kan nog inte påstå att det var ansträngande. Satt och lyssnade på diverse klasskompisar som berättade om olika författare, bara.
Efter en halvtimme fick vi äntligen tillbaka våra liv igen, och jag och Julia begav oss iväg på jakt efter Karin. Till allas våran lycka visade det sig att hon var hemma med sjukt barn.. Yääähy, ingen kemi :) Kramkalas i korridoren, följt av av jäktande och springande till bussen. (Vilket inte gällde mig, eftersom att min buss först avgår? kl 14.55. Nåväl, behövde bara vänta i två timmar.)
Av sju timmars skoltid så spenderades inte ens en och en halv timma av den tiden på lektion. Det är alltså inte ens 22 % av tiden jag.. försökte döda på bästa sätt.
Inte för att jag ska klaga egentligen, för vad gör jag ändå när jag är hemma? Nada. Ok, ikväll ska jag faktiskt slå mitt kloka huvve.. nånstans, och plugga till fysikprovet =)

På onsdag är det alla icke-singlars dag, även kallad Alla hjärtans dag. Som tur är har jag faktiskt fixat dejt :) Även om dagen kommer sluta med kollektivt självmord, så ser jag fram emot det :P
 
Är leds på att vara trött.. Eller trött på att vara leds, eller nåt.

Tjing, good bye, adios, Hyvää päjvä, je ne comprend pas..


Häng med på party, slit dig och kom loss

Ta din gitarr och din vän och kom hem till oss

Telefonen ligger och laddar batteriet och förbereder sig inför kvällen. Solen skiiiner och det är varmt ute. Det betyder skojter hela dagen lång =) Möjligtvis åka och gratta Annis ikväll + utgång efteråt (om det finns någon som erbjuder sig att skjutsa mig).
Hur dagen slutar återstår dock att se. Förhoppningsvis något åt det bättre hållet :)

Jag ääälskar våren :) 
Snart är det sommar också. Det kommer att innefatta; skolavslutning, diverse festivaler, 18-årsdagen, och ledighet, och massa annat  =) Har man tur kanske det dyker upp ett jobb, ahahaha :) 

Fredag = yeeah

Men det blir nog nyktert.. :) Har som inget att skåla med idag :( Men så är det ibland.
KUL ska jag då ha i alla fall.. Bär av till kullen på någon timme, och sen blir troligtvis malmberget nästa hållplats. 
Efter det är det ingen som vet vad som händer =)


Inspiration, inspiration

Tomt, finito och slut. Hittar den inte vart jag än letar.

Träningsvärken ett faktum.
"Ta en rask promenad, så försvinner träningsvärken, och i samma veva blir du pigg så att du orkar göra alla dina läxor".
Visst, det är ju ett sätt. Ett annat är att man häller i sig en sockerfri red bull och väntar på att träningsvärken ska avta i takt med tröttheten (medan man hoppas att inspirationen ska dyka upp någonstans ifrån). 
Som tur är, är klockan inte mer än 14.19, så den hinner ju titta fram bara den vill.

En gammal låt (eller tre), med Within Temptation, skrålar ur högtalarna medan jordnötterna sakta men säkert försvinner bort ur den trygga, mörka påsen.

Gitarren står och samlar damm, vilket jag har ett gäng dåligt samvete för. Igår var första gången på.. månader, som jag använde den. Det får vara slut på det nu. Orka ha en gitarr om man aldrig använder den, liksom. Nu ska jag , i samband med mitt nya (lite sundare) liv, utöka mina kunskaper inom gitarrspelandet. Jag ska bli en grym gitarrist. 
Det är i princip omöjligt att inte förfalla om man aldrig tar sig tid och spelar. Minst en gång i veckan ska jag plocka fram min kära gura och.. jaa, det är kanske inte mycket att hurra för, men det är åtminstone något.
Fingrarna fumlar och träffar knappt strängarna nu. Känns hemskt, men det tar inte lång tid så är man van igen :) Ändring till det bättre, är mitt mål.
För sämre, det tänker det inte bli!


Yeeah, snart är det lördag igen =)
Jag vill ha mer, mer.
Ge mig mer, mer.
Jag vill ha mer, mer.
Ge mig mer, mer.


Nelly Furtado - All good things come to an end


Mitäs nut

Redan var det söndag. Slut på helgen.
Nåväl, då är det bara att sätta sig och vänta på nästa helg.

Har helt tappat motivationen till att skriva här. Kanske har man ett litet liv ändå? Det har nästan blivit så att man lägger tiden som blir över på andra saker än datorn. (Eller ja, ibland i alla fall).
Så under tiden jag har ett något sånär vettigt liv kommer det förmodligen inte skrivas dess mer här. Inte i lika stor utsträckning som förr iaf =)

Hastalavista baaaaby

Äntligen fredag igen =)

Ledigt tre dagar nu :) Inte alldeles för illa.
Fast.. Egentligen slutar jag först om en sådär tre timmar, men..
Hade som sagt idrott första lektionen idag. Den tog bokstavligt talat musten ur mig. Efteråt var ingenting roligt längre. Begav mig upp till gymmet, där ingenting blev gjort eftersom att jag mådde så illa.
Skulle ha redovisat idag (igen) på psykologin, men orkade verkligen inte stanna kvar i skolan, och datakunskapen kan jag jobba igen på något hål någon gång.
Usch, vill inte bli sjuk nu. Har inte tid!

Det får lov att ha gått över till senare. Annars blir jag aarrrgh!

En del av dagens horoskop:
Tur
En dag som verkligen inte lämpar sig för något som har med tur att göra. Det enda som är positivt är väl att det inte kan bli mycket värre.

Yeeah.. Vila sig lite nu.


Nedrans, inte igen!

Ojojoj.. Antingen håller jag på att dra på mig världens sjuka, eller så är min kropp på väg att gå sönder. Morgondagen kommer att bli en utmaning om det fortsätter såhär.
Asch då, inte tänker jag bli sjuk.