Tips och råd från en som vet

1. Skämta aldrig med någon som inte uppskattar det. Det är varken roligt för dig eller den andra personen. En gång torrboll, alltid torrboll?

2. Smörj inte in ansiktet med exempelvis Idominsalva. Det kommer troligtvis inte sluta lika bra som om du tror. (Inte för att jag har provat. Jag bara vet, typ).

3. Ta aldrig något förgivet.

4. Våga inte hoppas för mycket.

5. Gör inte som mig helt enkelt, så kommer det nog sluta lyckligt.

Santsant

Ifall att jag skulle orka ta mig tid att skriva ner någonting här just nu, skulle det bara bli ett bittert/pessimistiskt/negativt inlägg, så jag låter bli.

Utgång, karaoke och massa tårta =)


Huuuh, den här helgen överträffar allt annat som har hänt det här året. Det är nog för att det är första gången iår jag har varit ut. Nu är det bevisat, man kan inte ha kul utan sprit!
Nää, det kan man faktiskt. Men inte riktigt lika kul =)
Fredagen var det utgång för hela slanten. En gratis, och därmed en trevlig sådan :)
Gårdagskvällen var det heller inget fel på. Då var det 18 års kalas hos Mia med tårta och karaoke, men fredagen slog nog ändå det mesta. Den började finfint med förfest hos Freddi, och efter det skuttade vi vidare medan de andra var på krogen.

Om man bara dricker mycket vatten under kvällens gång så blir inte baksmällan så hemsk ändå. Detärsant,detärsant!

Nåväl, nu blir det sägen+allt det där pluggandet som inte blivit av tidigare i helg.

Hemskt lite att göra..

Återigen, efter en veckas hårt slit med läxor och diverse andra mindre roliga sysselsättningar, är det helg.
Den här helgen tänker jag inte sitta hemma, med läxorna som enda sällskap, nejnej. Ikväll ska jag ut, umgås, träffa människor och ha det allmänt trevligt.
Jädrans.. Trött igen.

I morse fick min mobiltelefon helt utan anledning för sig att sluta fungera. Alltså, självaste telefonen pajjade inte, det var bara (det där satansjävlaförbannades) sim-kortet som drabbades av någon allvarlig sjukdom. Tror det har sett sina sista dagar. "Sim-kortet inaktivt".
Nåväl. Telefonjäveln är operatörbunden också, så mitt ny-hembeställda Halebop-kortet fungerar inte i den. (Kanske har något med det att göra? Men det är ju så det brukar gå när jag "joxar" med mina saker) 
Som tur är har farsan lovat att vi ska gå och säga upp den där jädra bindningen (en bunden, två bindningar,tre bundna bindningar?) nästa vecka. Hoppas det löser sig då. Får gå omkring och böka runt på morsans "o-bundna" telefon ända tills dess. Yeaaahooow.

Suddade just en hel del som jag skrev, eftersom att jag insåg hur dumt skulle vara ifall jag publicerade det Så helt o-kloook är jag nog inte.
Fast förstår inte riktigt varför jag var tvungen att slösa massa bokstäver på det, eftersom att det ändå bara är jag som visste att jag tänkte skriva det jag inte skrev. Eller snarare suddade ut det jag tänkte skriva. eller som jag skrev, men ni fattar.

Undrar om texten fick något sammanhang. Som vanligt antar jag att så icke var fallet.

Nu = Tacos = Bye = Slut

Tlött och leds

Återigen sitter jag här med mina läxor. Idag råkar det vara labbrapporten (som ska vara inne imorgon). Eftersom vi i gruppen aldrig har fått fingrarna ur fishålet och fått det gjort tidigare, så sitter jag nu här och försöker ta itu med den ensam. Tyvärr går det inget vidare, eftersom att det inte är jag som har alla dessa viktiga beräkningar som ska finnas med i det mesta i rapporten.
Nåväl, det är inte mycket att göra åt antar jag.. För orka sitta och älta och bekymra sig för saker man ändå inte kan påverka.

Förstår inte varför jag ska vara såååå trött hela dagarna. I skolan funkar det ändå något sånär, men så fort man kommer hem så orkar man knappt hålla ögonen öppna. Då sitter man och tänker "Näää, jag ska inte vila på dagen för då kommer nattsömnen vara totalt fördärvad".
Som att det fungerar? Vid en sådär kl 21 på kvällen börjar man vakna till liv, och somnar gör man alldeles för sent vaaarje kväll.
Borde gå ut och vara lite pigg och social på dagarna, men när man inte orkar.. Så trist att det är seeent på kvällen man ska vara som mest levande. Då sover ju alla andra.

Idag känner jag mig ovanligt.. nere.
Nere var ordet. Ordet som.. Nä nu ska jag inte fortsätta.
Nämen det är tredje veckan i skolan efter jullovet och jag har helt tappat livslusten. Igeeen.  Då är det illa. Väldigt illa.
Allting känns mest.. Kasst, rent ut sagt. Vet inte direkt av vilken orsak det är heller. Kanske borde klistra in arbetet jag har gjort om depressioner på psykologin, här. De flesta symptomen är skrämmande lika.
Inte för att  det behöver betyda att jag är deprimerad. Bara ungefääär.

Idag längtade jag bara efter att skoldagen ta slut. Det första lektionen gick bra. Efter det satt jag bara och räknade minuterna. Jag var på ovanligt dåligt humör och bara allmänt leds på det mesta runt omkring mig. 
På matten får man aldrig någon hjälp heller. Eller jo förresten, hon hjälpte mig ju med nääästan ett helt tal den här gången, och lektionstiden var på 1 h och 20 min. Värt att vara där. Hos vissa står hon hur länge som helst, och sen när hon väl kommer till en själv (om hon nu kommer) så springer hon iväg fortare än att man hinner blinka.
I tisdags, så satte jag mig nästan längst fram i klassrummet, där hon började hjälpa folk. Tjugo minuter, och tre stycken människor senare, kom hon äntligen och skulle hjälpa mig och Sara V. När hon hade hjälpt Sara att lösa sina problem och var på väg till mig, så fick jag höra : "Nämen nu måste jag gå dit bak så att jag hinner hjälpa dem också".
Jaha, det var det. Fick som vanligt inte någon som helst hjälp, och så undrar hon varför det inte gick något bra på förra provet. Jadu.. Tänker man bara lite så uppdagas svaret rätt så fort.
Jag kan ju bli min egen mattelärare så kanske det löser sig? Eller så inte.
Annars är hon en jättebra lärare, det är inte det, men när man aldrig får hjälp. Det är det som är det.. dåliga.

Inte för att man ska klaga, men ibland känns det som att man måste.


(Lite halvtaskig bild, men det struuuntar jag i idag. För idag är inte min dag).

Lyckan är obeskrivlig!

Har slutat skolan för dagen, det är ljust ute och torsdagens matteprov har blivit flyttat till nästa vecka, kan det bli bättre :)

Tiden som förflutit av denna dag har inte varit dessmer händelserik. Otroligt nog kände jag mig flitig både på kemin och matten. Fick gjort mer än vanligt :) Till och med hålet gick så fort att man knappt hängde med. Den väldigt jättetråkiga svenskauppgiften lyckades bli klar under den tiden.

Mattelektionen var nog mest lärorik. Då upptäckte jag att "griffeltavlan" (som inte var någon griffeltavla, eller vad det nu är de kallas.) faktiskt inte var någon griffeltavla. Det lät "klirr klirr klirr" när gubbarna slog sönder den. Så den var alltså tillverkad av.. Vad var det nu.. Typ mattat glas.
Så kan det vara ibland.

När den jättelånga lektionen äntligen var slut så körde jag biiil hem *brum, brum* Det var mysigt :) haha, nämen det var lite läskigt eftersom att det var sist i typ.. höstas någon gång jag körde. 

Idag känner jag mig ovanligt optismistisk. Bara sådär himlans trött igen. Sådär trött som man är när man ska plugga. Nåväl, det hjälps inte. NK-prov imorgon så det är bäst man sätter igång.
Kanske man kan belöna sig med en film sedan =) Fast det är efter ett antal timmar med Psykologin, NKn och fysiken, isf.


Livet är det som händer medan du gör upp andra planer.
...Tss


"Podsoljordens markprofil"

Jepp, så roligt har jag. Sitter och försöker nöta in de här 28 sidorna från biologiboken som vi har prov på på onsdag . Det går dessvärre inte bra, med tanke på huuuur tråkigt det faktiskt är.

Smakprov:
"Genom att regnvattnet försuras när det sipprar ner genom råhumusen tvättas extra mycket järn-, aluminium- och andra metalljoner bort från markskiktet under humusen. Därmed uppstår ett askgrått blekjordsskikt. Ordet podsol härstammar från de tyska orden pod och zola som betyder under respektive aska. Det anspelar på förekomsten av jordmånens askgrå blekjord.
Längre ner i jorden avsätts åter metalljonerna tillsammans med humussyror och ger upphov till rödbrun rostjord. Under jorden finns den mer eller mindre opåverkade mineraljorden.
Olika faktorer samverkar för att metalljonerna ska flyttas från blekjorden till rostjorden. En orsak är humussyrornas förmåga att komplexbinda järn- och aluminiumjoner. Så länge syrorna inte är mättade med dessa metalljoner förblir de vattenlösliga."
Och så vidare.

"Bara" 13 sidor kvar nu.. :/ De 15 sidorna jag har lyckats läsa har tagit ungefäär fyra timmar att ta sig igenom. Men det var för att jag somnade hela tiden. Och så var jag på kalas emellan.
Snartfärdig,snartfärdig.

Varit på gymmet och varit lite flitig idag. Dessvärre tog bilfärden (både dit och hem igen) desvärre ungefär en och en halv timme. Men det är inte så konstigt när morsan sniglar sig fram mellan 50 och 60 km/h. "Men det finns ju så mycket renar"
Jamen vafaasaan.. På ett ställe(några km efter tjottivägen) så räknade jag ut att hon hon körde 500 meter på en minut. Det betyder att det gick så pass fort som nääästan 30 km/h. Gaaah! Jaaa jag ska väl inte klaga. Vi kom ju hem i alla fall.  Hmpf, längtar tills jag får ta körkort.

Imorgon = skolan, gymmet, plugga, skolan, Mia, skoterkurs (som jag äntligen har lyckats anmäla mig till), hem, plugga, sova. Yieeeeawhaa.


Tur att jag har min tomte i alla fall :)

116472-10

Grattis Jossan =)

 116472-9
Idag fyller Jossan 19. Grattis på födelsedagen och hipp hipp hurraaa! =) Du ska få massa presenter av mig sen (och även dina julklappar, som du ännu inte har fått). 

Ja, något party blev det inte för mig den här helgen heller. Huhu :P Blev istället at kolla ett flertal filmer med Jossan. Vi såg Saw 1, Little man, någon annan film jag inte vet vad den heter, och så blev det även att kika  Saw 3. Det är den grisigaste film jag har sett på länge, men den var ändå rätt bra :)
Jag har just kollat färdigt American Pie-The naked mile. Det är faktiskt en film helt i min smak. Haha :P Skådespelarna kan man då heller inte klaga på =)


Nu blir det sängen. Om en stund =)

Sen kväll.. igen

Iofs kanske det inte är underligt att jag inte är trött, eftersom att jag sov till vid elva-tiden imorse.
Kanske det skulle vara värt att slå igång en film.. . Eller kanske inte.
Om jag nu hade tänkt vara så flitig som jag nu faktiskt har tänkt, så kommer jag garanterat inte att orka stiga upp på morgonen och fara på gymmet om jag ska kolla en film nu.

Nu kommer morsan igen och ska tvinga mig att slå av datorn. Hatar detta. "Det är slödder, pack och idioter som är uppe på nätterna. Inga andra. Normala människor är uppe på dagarna och sover på nätterna". Tack för den.
Allting ska vara på hennes villkor och alla ska lyssna på henne. Det hon säger är rätt. Hon är den allsmäktige.
Funderar på om jag skulle gräva ner mig någonstans. Men det går inte heller, för var jag än försöker så hittar hon mig ändå och allt blir bara värre. Men börjar bli ganska van. 
Nej.. jag börjar inte bli van. Orkar inte mer. Om det inte är skolan som gör mig deprimerad så är det morsan.
Så fort man har börjat känna sig bättre, så faller man tillbaka ner i hålet. Det där hålet som det har tagit så lång tid att kravla sig upp ur, men med vissheten om att man äntligen har lyckats.
Man tar några stapplande steg. Balansen blir bättre och motgångarna blir färre. Efter ett tag känns allt.. i alla fall något sånär bra.
Men det hinner som aldrig bli riktigt friktionsfritt, så att det börjar rulla, utan man får alltid gå bakom och knuffa på. När man näästan har nått toppen av den milshöga backen, nästan kommit till nerförsbacken, tappar man fästet. Då är det över. Då är man nere igen. 
Orkar helt enkelt inte.. Vet inte vad jag ska göra längre. Fortsätter det såhär så..
..vill jag inte veta. 

Mycket är väl mitt eget fel också. Jag är definitivt inte en felfri människa, men samtidigt är jag inte den som inte klarar av att leva om jag inte får bestämma över allt och alla heller. Inte den som inte vill höra några andras åsikter än mina egna. Jag är inte den som inte bryr sig om att lyssna på andra i vissheten (tron) om att det är jag själv som har rätt.
Det finns människor som har en tendens att gå en på nerverna, och sådana som man helt enkelt inte orkar med. Folk som man inte kan vistas i samma rum med.
Bara underligt att det kan vara ens föräldrar. Borde inte vara så.

Laborations försök och.. snart är det lördag igen :)

Idag blev vi (jag, Anna och Julia) äntligen färdiga med våran laboration på fysiken. Kapitlet vi håller på med nu heter "kaströrelse". Efter många försök och mycket tänkande, så slutade det ganska väl ändå. Tänker dock inte fördjupa mig i ämnet.

Äntligen har det blivit fredag. Vad finns det då att göra? Den tredje fredagen i mitt nya, lite hälsosammare, liv. Nu har man inget att göra på helgen längre. Inte något som är lika spännande i alla fall. Haha, nä det där lät ganska fantasilöst.
Imorgon ska det i alla fall bli till att fira Jossan, som fyller 19 =)
Jädrans, så kommer morsan och ska läsa min blogg. Till hennes bestörtning så klickade jag bort den HEHE :) Man kan ju inte ha ett päron här som kommer och tror att det bara är att läsa vad man vill.
Ja, åter till ämnet. Jossan fyller år och så kanske vi ska bada badtunna och ha det mysigt :) Sist vi badade badtunna var nog under torgfestivalen, alltså i alla fall jag, och det slutade i nästan dödlig utgång.
Eller ja, man kan ju inte påstå att morsan, spritlukt och jag var någon bra kombination då. Ej heller den att jag åkte på luftrörskatarr i samma veva. Men vadå, det är väl inte mitt fel att det är så långt till sjön.

Nu vill jag bara sova för jag är trött. Men känns inte så roligt att sluta kvällen så pass tidigt. Går nog och hälsar på min syster en stund. Och broder kan jag ju också passa på att svänga förbi, med hastbullereceptet.
Gaaah, nu blev jag sugen på hastbullar. Juuuh!


Och kom nu ihåg att man inte kan påskynda alkoholförbränningen genom att dricka svart kaffe eller bada bastu.
Det har jag lärt mig idag. Inte för att jag inte redan visste om det, för det gjorde jag ; )

Vilken toppendag..

Ironin är på topp, pessimismen som störst.

Det är så mycket jag har tänkt göra, och framförallt behöver göra, men som aldrig har blivit gjort.
En av sakerna är att gå och kolla synen, så att jag får mina linser någon gång. Är trött på att gå omkring och inte se någonting.
Något annat är det där förbannades skoterförarbeviset jag aldrig har kommit mig för att ta. Och det verkar inte bli av det heller.
Ett tredje ting är de ständigt återkommande läxorna. Helt värdelöst. Gjorde i alla fall bort kemiprovet idag, och det gick som det gick. Det tragiska är nog att jag fick med mig både biologin och matten hem idag. Har nämligen NK/biologiprov på onsdag, yää, och matteprov på torsdag (på ett kapitel jag inte kan lära mig mindre av). Uttrycket Hata derivata! är som bekant ganska känt. I alla fall bland naturklasserna. 
Nu har jag i alla fall gjort bort datakunskapsuppgiften.

Har faktiskt upptäckt att jag, som Jossan säger, är vääldigt pessimistisk mest hela tiden. Allt är nog faktiskt inte lika illa som jag tror att det är. Hoppas jag. Det hade kunnat vara värre. Snart är det ju helg och allt =)
Det som var mindre kul var det att jag missade dagens datakunskap eftersom att jag var tvungen att åka hem från skolan. Sörjer inte över självaste datakunskapen, bara det att jag typ missade närvaron. Eller något.
Men klarade helt enkelt inte av att vara kvar i skolan längre än till klockan tolv. Med nästan världens mest ondskefulla mage for jag hem med farsan, som kom och hämtade mig. Hemkommen och näst intill gick jag och sov med vetekudden på magen och knaprade ibumetin. Efter lite halvglottande på Scary Movie 4 så somnade jag efter halva filmen, och vaknade igen för ett tag sedan.
Det mesta känns helt meningslöst just nu, och jag tänker inte göra något som helst som har med skolan att göra idag. Mjaa, kanske att jag börjar plugga lite till biologiprovet senare under kvällen, men det är ett senare bekymmer.

Nu ska jag kika i Halens och se om jag hittar något lite mysigt till sommaren :) Längtar tills katalogen från La Redoute dimper ned i brevlådan också, då får jag lite att göra =)

Flitig som en jag :)

Det är inte ofta jag visar mina sådana sidor, men idag är jag faktiskt riktigt stolt över mig själv. Såhär mycket skolgöra har jag inte fått gjort på länge.
Började dagen med att vakna. Klockan var närmare tio när jag äntligen tog mig upp ur min sköna varma säng.
Åt frukost, varefter jag pluggade lite till kemiprovet, och sedan bar det av till skolan. Medan jag väntade på att idrotten skulle börja så hann jag med några sidor till i kemiboken. 
Min skoldag bestod av en 45 minuter lång idrottslektion, så det gick utan smärre svårigheter.

Hemkommen och hyperaktiv (som inte de flesta) lagade jag mig lite mat. Efter det plockade jag fram kemibkoen, och på en gång så hade all överskottsenergi försvunnit, och nu höll jag istället på att somna. Varför är det så? Ena stunden är man jättepigg, och bara man tittar på en läxbok (lärobok) så börjar man gäspa.
Nåväl, var tvungen att vila en stund för jag kunde verkilgen inte förmå mig att vara vaken. Efter det började det roliga :) (Eller roliga och roliga, man kan väl säga att det är på tok mycket bättre såhär efteråt).
Jag började återigen kämpandet med att försöka förbättra mina kemikunskaper ytterligare ett steg.
Någon timme (åtminstone ett tag) senare tyckte jag att jag behövde lite variation, så jag slog upp matteboken lite som omväxling, och hör och häpna, jag var pigg! Helt otroligt :)
Två timmar senare trodde jag inte mina ögon (eller öron). Jag hade verkligen suttit och jobbat, och inte märkt att tiden flugit förbi så fort som den gjort. Jopp. Som våran mattelärare brukar säga "Tiden går fort när man har roligt". Det är faktiskt inte så tråkigt när man börjar förstå vad det är man håller på med :)

Vid nio-tiden så var det dags för snöskottning. Behövde lufta hjärnan en stund kände jag, när jag plötsligt kom på att jag har redovisning på svenskan imorgon och ska prata om en tjomme eller tre i den grekiska mytologin. Jääädrans. Eller vad det är det heter. Läste igenom pappret två gånger innan det fick vara nog. Då var det dags för snöskottning, gaah.
När jag kom in igen sådär en timme senare så läste jag igenom svenska pappret någon gång till, innan det blev att fortsätta med kemin.
Nu, efter en hel halv dags pluggande tänker jag äntligen ge upp. Det jag bara är lite orolig över är det sista kapitlet vi har, om energi, i kemin. Det har jag bara lyckats skumma igenom en halv gång lite halvseriöst innan jag somnade.
Jaja, jag får väl ta mig i kragen och lära mig det imorgon. Provet är ju faktiskt i övermorgon :( Eller ja, imorgon om man ska vara petig.


Nu kommer farsan hem från jobbet och det betyder att det är sent. God natt Folks.

Otroooligt intressant

Jaaa, då satt man här idag igen. Jag som trodde att jag inte var en lika fullfjädrad datanörd som förut. Ack så fel jag hade. Man kan väl säga att jag gick på någon slags "avvänjning" när jag bodde i lägenheten (vilken nu är ett minne blott). Jag saknade inte ens datan.. Oh well, det var väl inte riktigt sant. Men det var faktiskt inga som helst problem att vara utan den.
Nu däremot, så kommer man hem från skolan och gör vadåå? Man slår på datan. Aaaah.

Nåväl, kemiboken ligger uppslagen på databordet här framför mig. Känns som att jag bara inte kan börja plugga. Är så jääädra trött! Ändå så vilade jag ett tag tidigare på eftermiddagen (två timmar). Tänkte "vila mig i form inför pluggningen". Det gick inget vidare.
Jag tänker inte gå och sova förrän jag har läst miinst fem sidor i kemiboken i alla fall :) Det här kommer bli en lååång kväll. Inte för att det gör mig så mycket. Har ju sovmorgon till 13.05 :)

Ännu en måndag överstökad. Vilken lycka =)
Har till och med varit och gymmat i närmare två timmar imorse. Det är väl det enda som är bra med måndagar. Det där jättehålet på nästan fyra klocksnurr. Yeeeah.
Imorgon (idag) ska jag jobba matte frenetiskt och hoppas på att jag blir klokare inför provet nästa vecka, än vad jag är nu. Vi vill ju inte att det ska gå som sist. 

-
Nu var kemin klar (för idag). Sängen nästa :)

Hallå?

Det är söndag, klockan börjar närma sig 6 på morgonen.. Vad fan gör jag vaken?
Tänkte ställa frågan ifall att det är någon som tycker att "bilar" är bra, men eftersom jag ställer den här så lär jag inte få något svar, vilket i sin tur ledde till att det inte blev någon sådan fråga.
Kan ju istället försöka komma på hur många gånger jag egentligen har slagit igång filmen och roat mig med annat medan filmen, till slut, i alla fall har lyckats ta slut, varje gång.

Huff vad det är jobbigt att hålla i tangentbordet när jag är såhär trött i armarna. Mysigt ädå att vara sådär härligt slut efter ett hårt träningspass :) Känner mig flitig, för jag har faktiskt både pluggat och tränat idag (ehrm.. igår, lördag, alltså).
Förmodligen kommer jag inte stiga upp tidigt idag. Hoppas bara att morsan har hunnit baka de där matbröden lagom tills jag stiger upp =)

Har lyckats bli sådär irriterat pigg nu. Sådär pigg så att jag antagligen inte, hur mkt jag än vill, kommer att kunna sova.. nu?
Nåväl. Man kan ju inte slösa bort hela dagen till något så otroligt tråkigt som att sova. Okej, sova är jävligt skönt, men om man sover till två, hur känner man väl sig inte då ? Då finns det ju bara en mikroskopisk del kvar av dygnet.
Det betyder att sova är bra. Men det är mycket som är bra, och det betyder inte att man gör det heller så fort man får chansen.

Gitarren, gitarren, gitarren. En väldigt kär vän :)
Jag vet, det har inte blivit mycket spelande på sista tiden, men nu ska jag råda bot på det :) Måste bara få mig den där sömnen först.


Myran

Jag hatar myror.
 
Det blev inget sådär jättetidigt gympass för mig i moo(r)se. Orkade inte masa mig ur sängen en sådär kl 6-7 på morgonen. Det är ju trots allt lördag. Istället blev det att fortsätta sova till kring 10.30, då min bror ringde och väckte mig med orden "Hej, kan du komma och vara barnvakt?"
Nej tack. Slapp hans tjat tillslut, och han erbjöd mig skjuts till kupan istället så att jag, trots allt, skulle få mitt lilla träningspass. Tränade förjäkligt mycket så nu är jag helt slut, men det känns helt ok :)
Medan jag väntade på skjuts därifrån så duschade jag, och lyckades till och med plugga litegrann, i omklädningsrummet :)

Ätit en rejäl portion med varmkorv och mos nyss, så jag är nöjd som en apa i djungeln =)

Idag hade jag tänkte vara ännu nyttigare än igår. Det betyder att jag tänker sticka härifrån med kemiboken, och eventuellt lite engelskaläxor också, i högsta hugg och belägra mig i soffan någon timme.
Trots de lockande avsnitten av Ugly Betty, the OC och Prison Break jag just laddat ner, så prioriterar jag plugget före. I alla fall till kl 18. Med lite Breaking Benjamin som bakgrundmusik så ska det nog inte bli några problem. 
Efter det kan ingen vara säker på vad som kommer att hända :)

kl är 00.30, det är fredagkväll och...

...jag sitter här och skriver några rader i min blogg.
Eller just ja, det är inte ens fredag längre, utan LÖRDAG.

Nåväl. Har just bränt ut Disney pixar's Cars på dvd. Den är så mysig på något sätt :)
Ganska otroligt att det är helg och jag sitter hemma. Och jag skriver om grekiska gudar och gör diverse andra läxor. Men det känns ändå bra på något sätt. ((Inte), fast som ändå).
Tänkte vara lite vettig och stida upp en sådär kl 6 på morgonen och börja göra mig iordning för gymmet. (Tro nu inte att jag är någon sådan där sjuk människa som stiger upp kl 6 bara för att gymma några timmar och sen fara hem och typ.. fortsätta plugga, nejnej). Jag far helt enkelt då för att jag inte har något annat val. Annars blir det ändå bara att sitta i byn och inte göra någonting. I alla fall inte något roligt. Så man kan väl säga att det känns som att jag borde ta mig i kragen och gå och lägga mig.
Men jag vet inte. Är inte trött. (Kan vara en biverkning av det att jag sov en timme eller tre efter det att jag kom hem från skolan.)

Det känns som att jag inte kan få någon ro. Tror det beror på allt evigt, aldrig utdöende, skolarbete. Tjaa, man får se det positivt helt enkelt. Har bara sex stycken kvar av dem nu. 
Det är ju faktiskt helg nu, och då ska man vara glad :) Jag är i alla fall inte såå onyttig nu, eftersom att jag har motstått frestelsen att fara ut :P
Måste träna imorgon. Hoppas bara att någon vill ha mig att hälsa på sen efter gymmet då, annars ligger jag lite illa till. För då måste jag nog gymma ända tills morsan och farsan kommer tillbaka från Kiruna, och då får jag nog.. tillbringa en hel del tid där. Hah.

Måste faktiskt medge att gårdagens inlägg var allt annat än normalt.


 152/93

Vasaloppetkänsla och Salvekvick - Hallelujah moment

Äntligen är skoldagen över. Började nästan tro att den aldrig skulle ta slut. De första tre timmarna var helt ok, faktiskt. Fick sådan där vasaloppet-känsla på engelskan till och med (;b)
Ska inte berätta hur en sån känns, för då kanske reaktionerna blir desamma som Julias; "Du är fan den skummaste person jag känner" (OBS! Gunde Svan är inte inblandad i någon del av något av det jag skriver om). Så jag har ju någon jag kan vara.. inte alldeles fullt normal tillsammans med :P
"Nu är det bara de små blå fåglarna från Aladdin som fattas" (Julia) haha.. Vad får man då? Den ultimata Vasaloppetfeeelingen? Mjaaa, tror det kanske är någon annan känsla, förhoppningsvis.

Nåväl, kl 12 när engelskan fick sitt slut så var det lunch (vilken följdes av ett två och en halv timmes hål). Vid ett-tiden var jag sådär lagot leds på att.. bara sitta. Påminner faktiskt om den där gången på Arlanda, när vi skulle sitta och väänta på planet till Bulgarien i nästan ett helt dygn. Bläsch.
Men i alla fall så satt jag i biblioteeeket och försökte somna eller något annat som skulle kunna tänkas få tiden att gå fortare. Jag lyckades inget vidare.
När klockan äntligen (:F) slog 14.20 och vår första datakunskapstimme skulle börja så var min väntan till slut över. Yiess, äntligen skulle jag få göra något som var av mer värde än att bara sitta.
Lektionen började lite fint med "Hej, det är jag som är Åsa Fjansson" och fortsatte med.. "Vad hetej ni?" "Ok, nu får ni sluta" (Fast utan R)
Otroligt. Jag fattade knappt att lektionen ens hade börjat. Var det det här jag hade suttit och väntat på i två och en halv timme? + att jag fick sitta och vänta i ytterligare en timme på bussen efter det.
Jaja, jag är ju hemma nu i alla fall. Så man ska inte klaga. Tror jag. Det var något sådant; Hemma - snäll, Borta - spela roll, bete dig hur du vill, tyyp. Nämen, nu ska jag nog gå och roa mig med något innan jag lyckas kläcka ur mig något ännu dummare än det tidigare nedkluddade.
Fast det är nog näst intill omöjligt..
Det är så här man blir när man går natur, så gör för guds skull inte det. För eget erat bästa!

Rubriken har väl inte något riktigt sammanhang med det som står i texten, annat än orden ;P Nämen.. Borde dra ner på min nivå skum och mystik. Den dåliga humorn borde också åtgärdas.

Livet är så mycket mer än bara.. kaviar? Salvekvick, salvekvick! (Något på insidan. Som inte ni förstår. Döm inte utan att veta ;b)

Morgonpigg :)

Under jullovet har jag lyckats sova till, tidigast ett, varenda dag, och eftersom att jag hade sovmorgon till kl 13 igår så behövde jag ju inte stiga upp så väldigt tidigt.
Hur ska det då gå imorgon? Var frågan jag ställde mig själv igår. Äh vafan, jag ställer klockan på 6 och sen kan jag ju alltid snooza.
Hänt och skett, kl 6 ringde klockan (för ca 25 minuter sedan) och jag var jätepigg. Skuttade upp och gjorde mig iordning, så nu är jag redo för skolan. Egentligen (en normal dag under en minst lika normal skolvecka) brukar jag vara så pass duktig att jag har masat mig upp till någon gång efter halv sju i alla fall. Är det jag som inte är normal nu då? Eftersom att det inte verkar vara någon speciell tisdag idag, och den här skolveckan verkar också rätt så.. inte annorlunda?!
Näää men den här tisdagen är rätt så skön i dag faktiskt, för det råkar vara så att vi slutar tio i tolv, och på kemin ska vi inte göra något så förskräckligt jobbigt så det blir nog bra :)

Vad ska jag sysselsätta mig med de resterande femtio minuterna innan bussen sätter fart? Mjaa, kan ju alltid titta tv :D


Very good gummischnodd!
156/96

Ny termin igen, typiskt.

Hemkommen från skolan och trött som faaaan. Kan det vara för att det var så jobbigt att stiga upp imorse? Neeej, hade sovmorgon till kl 13.
Men det kanske var för att det var så jobbigt när det var första dagen på nya terminen? Neeej, vi slutade före kl 14.
Vad kan det då ha varit? Aaaaah, det var nog för att jag satt och lyyyyssnaaade nääär Mooooona praaaaaatade om alla bööööcker och alla laktioooonstiiiimmarnaaaa oooooch allltt deeeeet dääääär andraaaa vääääldigt intreeeeeessantaaaaa.
Höll mig nätt och jämt vaken, och har fortfarande inte blivit pigg efter det.

Träning blir det inte heller idag, för jag känner mig inget vidare. Ovanligt?
Tror jag håller på att dra på mig en liten förkylning, för det bara vill droppa från näsan och rinna från ögonen. Eller så är det helt enkelt för att jag är såå otroooligt trött. Så har jag ont i skallen också, till på köpet. (Skolsjuka?)

Snart, snart, snaaart har nionde avsnittet av säsong 4 av OC ladda färdigt. Wiiie ;) Och filmen jag håller på att bränna ut borde väl vara färdig den också om inte alldeles för länge, så då blir det att ockupera soffan ett tag ikväll:)
Ska iväg och ranta på byn snart och kika Saw 3 innan dagen är slut okschå :) Så sysslolös lär jag ju inte bli. Frågan är bara hur länge jag orkar vara vaken, haha. Slocknar väl som en säl så fort jag intagit plats framför TV:n (;P)

Skulle behöva träna idag faktiskt. Undrar om man skulle ta sig ett litet pass? Meeen orkar inte. Det är så varmt här, och är det varmt blir man trött. Kan ju hända att det är för att jag har fleecetröja på mig? Bläääsch, orkar inte ändå. Haha.
Imorgon blir det skola, gym, hem och efter det handbollsträning. Låter bra :)


God natt?

 116472-4
Gottegriiisen :)
157/97

Nu är det goda livet slut..

Imorgon börjar allvaret igen, och det där att man måste stiga upp före halv sju varje morgon. Skönt att man har sovmorgon till ett då :)
Kollat ett gäng med filmer idag. Den ena bättre än den andra, sådär som det brukar vara.
 
I och med att jullovet slutar nu så tänkte jag bli nyttig på allvar. Nu är det slut med fika och allt det där andra goda, på allvar! På riktigt allvar den här gången.

Idag har jag gjort ytterligare en blond slinga i mitt hår. Utväxten började bli lite mer social än vad jag själv är, men det har jag satt stopp för nu. (I alla fall i pannluggen).
Mobiltelefonen laddar för fullt i skenet från min fönsterlampa, medan jag sitter och funderar på var jag ska sätta in för skojiga låtar på den.
Försöker även komma på vad jag ska ladda ladda hem för film som jag kan ägna min (spännande/roliga/händelserika/allmänt.. trevliga?) tid åt. Tyvärr verkar det inte vilja gå såsom jag vill att det ska, så det står "behöver fler källor", eller "kan inte nedladdas", bredvid de flesta filerna i det där (värdelösa) nedladdningsprogrammet.

Man bonka bäver i Borås, får sig ett nyp i Alingsås. Man får flott på skinnespiken i Arvika.
MAn pippar i Karlskoga och man gökar ute i Flen och i Piteå har man bara tatt en fika.

Åter till Cold Mountain, ja varför inte?
Nu blir det att smita iväg och kolla film. Jag har redan sett den, men vafan.. Har jag något bättre för mig? Näpp


Zienare zienare..

Jag vaknade halv elva av att morsan kom och började tjata att det var påtiden att jag skulle stiga upp  ("ovanligt" det händer).
Sådär höll det på till halv två, då jag inte stod ut längre. Plockade fram min bok som jag just har börjat läsa, Predikanten heter den, och försökte läsa den. Den gick dessvärre inte så bra eftersom att morsan insett att jag var vaken.
"Men kan du inte börja laga mat, eller du kan väl göra sådan där goood efterrätt du vet? Och så måste du plocka upp de där sakerna, och ta undan dvd-filmerna, du vet, och så kan du väl göra blablab-alablaba-la-aaablaabal--abalala-tjateli-tjaaaaatttter" DetTarAldrigStoppPåDenDärTrutenGaaah!

Nu är klockan halv sex på eftermiddagen, och jag har äntligen fått någon sånär ro.
Jullovet är snart slut och jag har inte gjort något speciellt roligt tror jag under de här veckorna. Inget speciellt sådär som man lyckas förknippa med det här lovet i af. Får väl komma på någonting skojigt idag då :P 

Börjar bli trött. Undrar om man skulle gå och sova? Nejfan, har ju stigit upp för fyra timmar sen. Börjar bli som min bror :F
Näää, nu ska jag gå ut. Om jag törs. Det är så kaaallt .

Häftigt med knarrande träningsskor?

Näää, jag vet, men jag har inte råd att köpa nya nu. Tränar (mer är förr, nuförtiiiden) och har (typ) varit nyttig heeela året. Med nyttig menar jag att jag inte har käkat godis, chips, druckit dricka och dyl. Och så vidare :P

Skulle egentligen till Piteå-Boden med handbollslaget nu i helg, men som vanligt så kommer morsan med sina teorier om vad jag ska hitta på för bus och vill därför inte släppa iväg mig. Hmmmmm..
"Men du ska säkert inte ens dit med handbollslaget, det är säkert nåt annat gäng"
"Jamen ring och fråga så får du väl hörasjälv"
"Men eftersom du inte ska spela så far du säkert och super, när de andra har match"
Jomen självklart..
Blir så otroooligt leds.

Nåväl nu ska man inte sitta här och klaga. Morsan har ju skrivit en "lista" på allt jag ska göra idag. Hmpf.
Kan ingen komma och rädda miiig? :P


Tralalalaalaa

Hurtiga klubben :)

Japp. Även fast jag först somnade vid halv fyra i morse och väckarklockan började ringa fyra timmar senare, så masade jag mig till min egen förvåning, upp och for på gymmet.
Efterår stack jag och Mia och simmade en längd eller två, fast det var nog fler men jag orkade inte räkna ;P Nämen trettio var det i alla fall :)
Jag kände mig aningens blek, så jag tog mig en liten solning också, när jag ändå var där.
Hurtig som jag var så slutade jag inte där, utan knallade från sporthallen till Kilen för att möta min syster som  kom med sin "lilla-röda-sport-(skrot?)-bil-som-har-gått-38000-mil" och plockade upp mig.

Sen gick jag hem. Näää, jag åkte faktiskt bil hem, så nu är jag hemma igen.


Love is a burning thing,
and it makes a fiery ring.
blablabla
I fell into a ring of fire.
I went down, down, down,
and the flames went higher.
And it burns, burns, burns,
the ring of fire,
the ring of fireee.


Yäääh!


Andra dagen in på det nya året.

Japp, nu börjar jag känna mig som en människa igen efter nyårsaftonens bravader. Visst var det kul i söndags. Det är ju bara nyår en gång om året, faktiskt. Men frågan är om det är värt det?
Värt att ligga utslagen i två dagar, utan att kunna göra någonting. Bara ligga och böna och be att dagen ska ta slut, och att illamåendet ska försvinna samtidigt som det nya dygnet kommer.
Nu ikväll har det gått över, nästan. Hojja.
Det är inte värt det, har jag kommit fram till. Det är inte värt det.

Nu efter två dagar, totalt förstörda, ska jag gå och göra någonting vettigt. Så det så.