Osmart..

Vid 22 tiden var jag väääldigt trött, men kände att jag inte kunde gå och sova riktigt då eftersom att jag har fysikprov imorgon. Hittade en lösning på problemet och kokade två koppar kaffe. Det gick fint och jag började plugga, och kände mig pigg som en mört. Har suttit med fysikboken ända till nu ungefär. 
Problemet jag har nu är väl det att jag har pluggat färdigt och skulle vilja gå och sova, men råkar vara lika pigg fortfarande, Hmpf!
Nåväl.. Får väl gå och sova när tiden är inne :P

Hoppas att någonting av det jag har pluggat på idag har fastnat i skallen. Men det lyckas det ju aldrig göra när det gäller fysiken, så varför skulle det vara annorlunda nu? :/
Jaja, man får väl se imorgon hur det går. 


Creed - My own Prison. Den är braaaa :) 

Nu känns det som att jag vill göra någonting vettigt och meningsfullt. Jag ska bli en vettig människa! Kanske inte här, kanske inte nu, men jag ska. Någon gång. Försöka i alla fall. :)
With arms wide open tralalalalaaalala :)




Hur kan det komma sig att vårt minne är gott nog att i minsta detalj bevara vad som hänt oss, men inte nog gott att komma ihåg hur ofta vi berättat det för en och samma person?

Plugg och OC

Usch usch.. Sitter och pluggar fysik nu. Känns ganska jobbigt för nu är jag både trött och lika uttråkad som en 200 år gammal sköldpadda som har tittat på ett lika gammalt träds uppväxt, och inte missat en dag.

Byz - Hey där! är i alla fall låten som kanske kommer lyckas hålla mig vaken en stund till, fast den tog slut så nu började Caracola - Somarnatt istället. Hihi ;) Säger bara;

Caracola - Sommarnatt + Björn Rosenström - Het = sommaren 2006
(Basshunter - Boten Anna, också självklart)

Nåväl, jag har ju faktiskt skrivit min Book Appreciation 4 och "förberett" mig inför bokredovisningen i Svenska som vi har imorrn tidigt på morgonen :I Snart lägger jag väl även fysiken åt sidan och gå och sover istället, huuur mycket jag än vet att jag borde plugga, men vet lika mycket att det inte är någon idé något mer. För trött helt enkelt. Och omotiverad.
Kan inte alla dessa skolarbeten och prov bara ta slut någon gång? Vet inte hur länge till jag kommer orka. Skulle vara skönt att jobba, åtminstone i några veckor.
Hann ju se OC i alla fall :P

Känner mig ganska hopplös. Som en groda utan ben ungefär.

Det gäller väl bara att hålla modet uppe. Ska ju till Luleå på Onsdag, och då blir det shopping som aldrig förr. Eller jaaa, om jag nu lyckas fixa fram några pengar. (Fast vi har ju några planer för helgen som kanske kommer kunna lösa våra problem ;) Eller i alla fall till en viss del)
Haha



"Alla djur, utom människan, vet mycket väl att livets huvudsakliga mening är att njuta av det."


Bastukväll med kåda i håret.

Varför, varför, varför ska jag alltid lyckas? Satt i bastun och väntade på duschen när jag började känna mig lite trött. Lutade bak skallen en stund, och sen när jag skulle gå iväg upptäckte jag att jag satt fast i väggen -med håret.
Gaaaaaaaaaah!
Man kan väl säga att jag har en.. liten kåd-tova i huvvet nu.

Trött som få, men kan inte sova ännu eftersom  att håret är blött fortfarande. Får avvakta och läsa The Client, av John Grisham så länge. Lyckats ta mig igenom 2 sidor hittills i alla fall :)
Nåväl, kan inte hålla mig uppe hur länge som helst, för det är ju faktiskt en dag imorgon (idag) också.


Tralala tjollahoppsansaaa, god natt!

voj satana perkele

Nu har man drabbats av det helgeliga hopplösa-fredagen-syndromet. Hojja, vet inte riktigt vad jag vill. Eller jag vet, men det vill inte bli så som jag vill kan man väl säga.

Uuuuasch, vill inte sitta här bara och slösa bort ännu en fredag kväll. Inte ens högtalarna vill vara mig till lags idag. Det låter alldeles förskrämligt.
Fanfanfan, vill göra något drastiskt. Som att bara fara ut och springa tills inte benen funkar längre, eller köra skoter tills bensinen tar slut och sen sitta där och..   ringa till någon jag tycker om och prata tills.. Men vafan skriver jag ?





Ebba Grön - Die Mauer

Halt!
här får ingen passera,
här kommer ingen förbi.
Kommer aldrig över nån mera,
så gå är du snäll om ditt liv är kärt.

Över taggtråden såg jag min livskamrat,
Susanne stod och gestikulera.
Jag har gått här i tjugo år snart,
men med en K-pist är det svårt att diskutera.

Jag gick långsamt hemåt,
hemåt den kvällen.
Skulle jag få se henne igen?
Hjärnan värkte,
hjärtat värkte,
Skulle jag bli hel igen?

En dag så stod,
så stod den bara där.
En mur mellan mig och den jag hade kär.
Vi bor två kvarter, ifrån varann,
men en grå prick är det enda jag ser av Susanne.

Vi skulle få leva här,
vi skulle få leva här,
vi skulle få leva här,
vi skulle få le, leva här.

alla vackra rosor är våta,
av blodet från ert heliga korståg.
Och jag ska aldrig förlåta,
det som hände vid muren.

Jag har tänkt jävligt mycket, mycket på att fly.
Jag vill se hennes kropp,
jag vill smeka hennes hy,
Höra hennes stämma, vara henne nära,
jag ska viska i hennes öra;

Vi skulle få leva här,
vi skulle få leva här,
vi skulle få leva här,
vi skulle få le, leva här.

Ja, jag vet, jag vet precis hur,
jag flyger över eran mur.
Å jag vet, å jag vet,
jag vet precis hur.

"I´ll be the acid spy."
Jag gör vad du vill.
Jag vet precis hur,
jag vet precis hur
Eh oh ah, jag vet precis hur.

Vi skulle få leva här
vi skulle få leva här
vi skulle få leva här
vi skulle få le, leva här.

Godkänd? Ja, Friterad? Nej

Javisst händer det att man läser fel ibland :P Trodde faktiskt att det stod friterad, men så kom jag på att det inte alls gjorde det. Det passade som inte in i sammanhanget :P Filtrerad var det kokrrekta ordet.

TRalalaaa.. Nu en dag kvar på praoen. Känns rätt trist att komma tillbaka till skolan igen. Har ju haft det så trevligt där i LKAB :) Ok, det finns ju undantag. T ex igår morse när vi gick runt i Anrikningen, Sovringen, Minelko och överallt vars vi gick för att kolla om rören, vars man tar damm prover, var lättillgängliga och så att det inte låg skräp på golvet.
*Jieeeeyh*
Sen råkade det hända en liten olycka i Alliansen. En gubbe fick stenras på sig, så vi for dit. Jag fotograferade, medan de andra hade annat viktigt för sig.

Arbetsdagen slutade lite efter kl 14.


Idag fick jag vara med på lite vaccineringar och blodprovtagningar med Greta på morgonen.
Ett tag innan lunch blev det att springa runt på MK3 och kolla läget och facineras? av alla stora manicker och dataskärmar. Lite läskigt var det ändå, eftersom att de inte har något riktigt golv i verket. Det är galler istället mellan våningarna. Det innebär att ifall att man kollar ner så ser man dit allra lääääängst ner till botteeen. 
Så satte funderingarna igång, (ganska oundvikligt, för vem orkar gå omkring lyssna på en grå gubbe med monoton röst som vet allting och ska stanna överallt och försöka överrösta maskinerna och förklara allting). Jag gav då upp ganska fort. 
Men i af, tänk om någon just skulle råka tappa en målarfärgsburk på våningen högst upp så att målafärgen rann ut, och att det just gick folk på alla våningarna nedanför.. då skulle ju målan rinna på alla människor äääända ner till våningen längst ner. Där skulle golvet få resten. (Om det inte råkade ligga någon just där).

Nåväl.. Efter det var det matdags.
Resten av dagen fick jag mäta blodtrycket på gubbar och kolla i folks öron. Moahahaha ;P Sen fick jag gå på arbetsplatsträff i Manskapshuset innan det var dags att åka hem. 


Imorgon blir det en dag nere i gruvan. Vet inte riktigt vad som kommer hända där, men det får man väl se :) Sen efteråt är det heeeelg, och det ska bli jääävligt skönt!
Har faktiskt skrivit lite på min Svenska bokrecension idag också ^^ Medans jag var barnvakt ..



2000-11-16.. Idag är det 6 år sedan, och minns jag inte fel så var det en torsdag. Känns inte som att Ni har varit borta så länge, men nu är det så.
Danne och Eddie.. Det bevisar hur fort tiden går. 2191 dagar sedan, och ändå känns det som igår.
Ha det gött där ni är nu.


Nä, nuuu måste jag kiila iväg och läsa. Här får man ju ingenting vettigt gjort!

Usch, orkar inte engagera mig så mkt i det här inlägget. Måste sova nuu (läsa),  Tjaråååp!

Ledig idag :)

Kändes bra att få vara lite ledig efter att ha arbetat som en tok hela helgen, haha. Sovit 12 timmar inatt. (Lite kompensation efter att bara ha sovit 7 timmar under heela helgen då.) 
Men kul har det varit! Fått köra rensningsmaskin och stooor lastbil :) Tror min framtid väntar i det kära företaget LKAB. (Om det nu inte blir att flyttta härifrån.)
Nåväl.. Nästan lite tråkigt att skiljas från alla roliga gubbar och spännande maskiner, men livet går vidare. Jag har ju fortfarande gitarren kvar :D Eller jaa, den är i lägenheten, men jag kan ju låna farsans medans :) Det är nog den käraste ägodel jag har. Näästan. När jag tänker efter så finns det ju en hel del annat det bara inte skulle kunna gå att klara sig utan! Exempelvis mobilen och TVn :P Men guran får komma på delad förstaplats med allt det där andra. Diskmaskinen har jag också mycket att tacka för ^^ Och osthyveln =) 

Nää.. Det är nästan så jag tror att man måste gå och läsa sin bok snart, om man ska hinna recensera den + att man ska läsa ut engelskaboken också och recensera den. Och göra färdigt grammatiken, plugga till fysikprovet, jobba matte, skriva praogrejen etc etc till på måndag.
Usch. Tur då att man är ledig en dag till då, och sen bara tre dagars praktik kvar :) Fast sen är det ju skola igen.. Uäääh :S
Tur att det bara är 24 skoldagar kvar till jullovet  =) Annars skulle jag nog sakta men säkert förvandlats till en ananas. Tänk om jag gör det i alla fall :( Men det är nog inte värre än att vara en anka :)



Fååå seee häär nuuu.. Nu har jag skrivit fyra ord på raken och alla hade fyra bokstäver också. Skickligt ^^ Men klart, jag går natur juuh :)

Att inse att man är okunnig är ett bra steg mot kunskap.

LKAB hela helgen + onsdagen, torsdagen och fredagen lååång

Ämnesanknuten praktik kallas det. Så imorrn ska jag med farsan och köra traktor i gruuuvan och åka stooor lastbiil. Han jobbar förmiddag, så då måste man stiga upp kl 3. Alltså om en sådär 4 timmar ungefär.
Inte nog med det. När jag skulle gå ut här tidigare på kvällen (är i byyyn) upptäckte jag att jag glömt mina täckbyxor och mössan och hela kittet i lägenheten. Jaja, ingen idé att sörja över det. Plockade fram lite kläder, och sen när jag lämnat the house och började min färd genom den nyfallna snön som knarrade under skorna, och lyste så vit i det mööörka mörkret.. det lät ungefär som när... 
Jaaa, jag behöver väl inte utveckla det mer.. Det jag tänkte berätta var att jag fick en del konstiga blickar på mig och folk påstod att jag såg ut som någon blandning av en skidis-skoter-cross-liknande-figur, men lite inslag av slalom. Nåväl, det var ju varmt ändå :)

Hälsade på syster min, och kollade idol + chokladpudding. (Chokladpuddingen kollade jag inte så mycket på, den åt jag mest.) Och sen begav jag mig hemåt igen.
När jag steg ut genom dörren kände jag den bitande kylan som gnagade på kinderna och snöflingorna föll inte, som tidigare på kvällen. Tror faktiskt inte att det snöade något alls idag faktiskt, vid närmare eftertanke. Skorna liksom klistrade sig fast i det hårt packade vita på vägen och mina tankar var upptagna av.. Hallonbåtar.
Nu sitter jag inne i mitt varma hus och har fortfarande denna vackra? och något, faktiskt inte så ovanliga, utstyrsel på mig. Mor har redan borstat tänderna, så nu är det bara jag kvar. Huset ligger stilla öde. Det är bara fläkten på min kära gamla virusälskande dator som surrar i den sena kvällen.

Nä, nu blir det sängen nästa. Tror jag behöver lite sömn innan jag ska börja mitt hårda arbete.


Kaanske, om jag har tur, att jag får sova lite i lastbilen när ingen ser, när ingen hör, när farsan kör... ^^

Tror jag börjar bli lite för trött för sånt här.




Nåväl, man ska alltid trampa den på tån som står närmast. Annars blir det så besvärligt.


Kom ihåg! Måste du tända eld på dig själv; låtsas att du är någon annan, så tänder du eld på honom/henne istället. Det gör inget om det är en anka för då kan du kasta macka med den. Går det inte att kasta macka med ankan så kan du kasta macka tillsammans med den istället.
(Allt går, bara man vill).


Tjotti-feeest

Alltid är man lika seg på att komma igång. En halvtimme innan orkestern slutade spela var man ute på dansgolvet, och det var inte  mycket man hann med där innan det var dags att börja bege sig hemåt.

Nånå, kvällen blev ju faktiskt helt ok ändå.

Nu får man passa på att sova så länge man kan idag, för natten efter den här är den sista man får sussa innan skolan börjar igen. Gaaaah!
Hojja, men som tur är så har man prao veckan efteråt. :) Då återstår det bara att fixa praoplats då :F

Nåväl.. Hann ju dansa en hel del med de flesta som var kvar i klubbis, och så fick man lära sig något nytt igen. Tur att man har alla de där morbröderna och deras respektive som är så suveräna på att dansa som de är!
Davve och jag var ju helt grymma på att hoppa runt där i takt till musiken i alla fall, tycker jag. Huhu :)
Och Freddi buggade mer än väntat :P

Nu blir det lite nattfika (inte någon vana, bara idag för att man hat dansat halva natten, tycker jag att man borde få unna sig något gott.)



Tjarrååå.. Sov så gott och ha så trevligt ^^



Kom bara ihåg att slappna av från midjan och neråt, och följ musiken, så blir det bra ska ni se.  

Idag är det lördag igen.

Gårdagen blev faktiskt helt ok. Hihi :)

Ikväll blir det partajj i klubbis, yiess! Längesen sist ^^ Skulle behöva ha lite kul idag, såhär innan lovet tar slut, känner jag :)



Mycket arbete för ingen nytta, sade kärringen som klippte grisen.

Fredag, så vafan?

Det är ju nästan bara så att man måste ut idag/sen/ikväll. Det är ju faktiskt fredag! + att det är halloween också ^^ Och det är det bara en gång om året, så det är bäst att man passar på :P

Har förresten kommit på ett och annat idag. Har förjäävligt dålig humor, och så skrattar jag åt allt. Varför? Jaaa fasen, inte vet jag. Kanske är värt att fundera vidare på någon gång, om man inte har något annat för sig.


Shiiit, det spökar i köket :S Eller så var det bara stolen som rörde på sig.


Perrra är rätt så secksig :)



Klart slut, over and out. Sängen nästa!

Tjofaderittan LAMBO!

Tjopp!

Igår var det tänkt att vi skulle till FInland och köpa möbler  på den där nya affären Suomi soffa, vilket inte blev av eftersom att det inte alls fanns något speciellt billigt eller bra där.
Nånå. Eftersom att vi inte hittade några möbler tänkte vi att det fick bli lite klädshopping istället, så då for vi till en klädaffär i närheten som försäljningsgubben på möbelaffären rekommenderade. Fattar inte varför han skickade oss dit. Det liknade ungefär vårt gamla Galne Gunnar(!) Och hur hög kvalitet på kläderna fanns det där?
Jag kan ju säga såhär: Inte hög! 


Ack och ve. Vid tre-tiden på eftermiddagen, både trötta och besvikna, kom vi i alla fall fram till att det var helt värdelöst att försöka shoppa i FInland.
Då vi bestämde att åka till Luleå istället, för att vi förhoppningsvis skulle hitta någonting av värde där.  Tacka vet jag gamla hederliga Luleå.
Första affären jag innfann mig i så hittade jag ett par skor som jag helt enkelt förälskade mig i, och som jag inte skulle kunna lämna affären utan att ha kööpt. (De kostade ju faktiskt bara 300 kr).

Glad och lycklig fortsatte jag mot nästa affär, där jag lyckades hitta en jacka. Jag tänkte faktiskt inte köpa den eftersom att den var så pass dyr som den faktiskt var, och för att jag såg ut som en svullen valross i den.
Men efter att morsan började mala på om sina dumma grejer som hon alltid kommer med, och som man har hört i, tjaaa, åtminstone de tolv senaste åren. Och "att den faktiskt blir plattare när man har tvättat den" så orkade jag inte med henne längre, och det resulterade i att jag köpte jackan.
Det var ju faktiskt inte jag som betalade.
Och så var den vaaaarm :)

Nåväl. När jag kom hem igen till byyyn, så hade jag lyckats få med mig ett stycke vantar, ett par jeans, 90 omega-3 kapslar (har hört att man blir smart av det) och så skorna och jackan. Det var faktiskt bra hunnet eftersom att jag bara hade cirkus en och en halv timme på mig. Haha ^^

Något jag blev ledsen över var skorna jag hittade på Maxi stormarknad. Heeelt underbara! Och de kostade bara 300 kronor. Den fanns i 6 storlekar, men just min storlek var slut. Bleeeh!


Det är väl bara att ge sig till tåls, för snart ska jag ju till Luleå igen (i slutet på månaden), så då får jag och mitt shoppingbegär en ny chans. Hoppas bara man har pengar då :)



Hur kan det komma sig att vårt minne är gott nog att i minsta detalj bevara vad som hänt oss, men inte nog gott att komma ihåg hur ofta vi berättat det för en och samma person?